Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Φερστάπεν σπάει… το ίδιο του το ρεκόρ


 

Ο Ολλανδός τρις παγκόσμιος πρωταθλητής ήρθε… με φόρα φέτος και αυτό φάνηκε από την “αυτοκρατορία” του με την Red Bull. Ωστόσο, πραγματοποίησε νέο επίτευγμα, το οποίο ξεπέρασε εκείνο που ο ίδιος είχε σημειώσει.

Όχι μία, όχι δύο, αλλά 16 νίκες σε μία χρονιά. Ποιος να του το έλεγε όταν ήταν μικρός ο Μαξ Φερστάπεν και περιπλανιόταν στα paddock με τον πατέρα του, Γιος, που ήταν πιλότος, ότι μία μέρα θα αφήσει την υπογραφή του με χρυσά γράμματα στην Formula 1. Νικώντας τόσες πολλές φορές σε μία μόνο σεζόν δεν ξεπέρασε μονάχα τον Σεμπάστιαν Φέτελ, αλλά και τον Μίκαελ Σουμάχερ και μετέπειτα… τον ίδιο του τον εαυτό.

Πιο συγκεκριμένα, το 2013, ο Φέτελ – τότε πιλότος της Red Bull -, νίκησε 13 φορές, ισοφαρίζοντας τον θρύλο της Formula 1, ο οποίος είχε τις ίδιες νίκες το 2004 οδηγώντας για την Ferrari. Ωστόσο, ο “Super Max” τους προσπέρασε και τους δύο το 2022, συλλέγοντας 15 επιτυχίες, ενώ φέτος μετράει 16, μετά τον αγώνα στο Μεξικό, και απομένουν ακόμη τρία Grand Prix (Βραζιλία, Λας Βέγκας, Άμπου Ντάμπι).//ΓΚ





Source link