Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ζητά διάλογο για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έκανε έκκληση για «διάλογο» προκειμένου να μπει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην ομιλία που εκφώνησε σήμερα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία εκθέτει τη συλλογική ανικανότητά μας να εφαρμόσουμε τους στόχους και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Καμία λύση δεν θα είναι βιώσιμη εάν δεν βασίζεται στον διάλογο», τόνισε ο Λούλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έναρξη του πολέμου, η Βραζιλία αρνείται να παράσχει όπλα στο Κίεβο ή να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Βραζιλιάνος πόλεμος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι οι ευθύνες για τον πόλεμο αυτόν είναι μοιρασμένες και στις δύο πλευρές, ωστόσο καταδίκασε τη ρωσική εισβολή.

«Πρέπει να γίνει δουλειά για να δημιουργήσουμε έδαφος για διαπραγματεύσεις» επανέλαβε σήμερα, εκφράζοντας τη λύπη του επειδή «επενδύθηκαν πολλά στους εξοπλισμούς και ελάχιστα στην ανάπτυξη».

Ο Λούλα πρόκειται να συναντηθεί αύριο Τετάρτη στη Νέα Υόρκη με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 11 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Βραζιλίας είπε ότι επαφίεται στη δικαιοσύνη της χώρας του να αποφασίσει εάν θα συλληφθεί ο Πούτιν στην περίπτωση που αποφασίσει να παραστεί στη σύνοδο της G20 στο Ρίο, το 2024, αναθεωρώντας προηγούμενες δηλώσεις του.



Source link