Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Παναθηναϊκός ‘έσωσε’ το λιγότερο που άξιζε σ’ αυτό το ματς με τον ΠΑΟΚ


Θα ήταν πολύ άδικο κι εκτός λογικής ποδοσφαίρου, να έχανε αυτό το ματς ο Παναθηναϊκός απ’ τον ΠΑΟΚ και “έσωσε” το λιγότερο που άξιζε σ’ αυτό το ματς με τον Δικέφαλο. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Θα ήταν πολύ άδικο κι εκτός λογικής ποδοσφαίρου, να έχανε αυτό το ματς ο Παναθηναϊκός απ’ τον ΠΑΟΚ.

Ναι, ξέρω και συμφωνώ ότι το έσωσε με το γκολ του “ήρωα απ’ το… πουθενά” Αλεξάντερ Γερεμέγεφ στο 95’05’’, ο οποίος σφράγισε το τελικό 2-2, όμως έτσι όπως πήγε το παιχνίδι, ο Σουηδός φορ απένειμε την ελάχιστη δυνατή δικαιοσύνη, σε έναν αγώνα όπου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετάξει στο καλάθι ένα τσουβάλι ευκαιρίες κι ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να τον “πληγώσει” εκμεταλλευόμενος κάθε λάθος που έκανε.

Όσο κι αν η κάθε πλευρά θέλει να τα παρουσιάζει όπως τη… βολεύουν για να “εξηγήσει” το πώς δεν μπόρεσε να πάρει μία νίκη στο φινάλε ενός τόσο έντονου αγώνα, η αλήθεια είναι πως το πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο, θύμιζε κάτι από… Χριστιανοί-Λιοντάρια…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με τα μπούνια στο γήπεδο, είχε δοκάρι στο 2’ με τον Τζούριτσιτς, πίεσε πάρα πολύ πάνω στον Σβαμπ και στην πρώτη πάσα του ΠΑΟΚ, έκλεψε πάρα πολλές μπάλες με τους Αράο και Τσέριν να κυριαρχούν στον άξονα της μεσαίας γραμμής και σε μεγάλο μέρος του πρώτου 45λέπτου προκάλεσε “ασφυξία” στον ΠΑΟΚ.

Ήταν εντελώς διαφορετικό ματς σε σχέση με το προ εξαημέρου παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να το αποτυπώσει και στον φωτεινό πίνακα γιατί: α) Έχασε έναν σκασμό ευκαιρίες, β) Ο ΠΑΟΚ είχε ξανά σε τρομερή βραδιά τον Κοτάρσκι που συνέχισε την παράδοση των φοβερών εμφανίσεων ειδικά στη Λεωφόρο και γ) Ο δικέφαλος του Βορρά, “χτύπησε” με δύο-τρεις ποιοτικές επαφές κάθε αμυντική αδυναμία κι ανισορροπία του Παναθηναϊκού, όπως έγινε στη φάση του 0-1.

Κι αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση κι έξτρα δουλειά στο Κορωπί σε μία εβδομάδα, όταν θα τελειώσει κι αυτό το δεύτερο κομμάτι της σεζόν, για να πάνε οι ομάδες στη διακοπή των Εθνικών Ομάδων. Και να αναζητηθεί η απαιτούμενη ισορροπία, διότι πέρσι τέτοια γκολ ο Παναθηναϊκός δεν τα… έτρωγε.

Το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης από τον Παλάσιος επανέφερε την ψυχολογία στους “πράσινους” κι έδειχνε πως ο Παναθηναϊκός είχε πλέον το momentum.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στην πίεση του Παναθηναϊκού, που δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσει στην ίδια ένταση, είχε τις στιγμές του με τον Μπράντον Τόμας στο 49’ και στο δοκάρι του στο 56’ και “ξαναχτύπησε” στο 58’ σε μία φάση που αφενός φάνηκε η κλάση του Τάισον τον οποίο δεν βρέθηκε… ένας να τον “γκρεμίσει” ενώ διέσχιζε το μισό γήπεδο (όπως σωστά -ποδοσφαιρικά μιλώντας- έκανε ο Σβαμπ λίγο νωρίτερα στη φάση με τον Τζούριτσιτς που εφορμούσε), αλλά και η ποιότητα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς που έδειξε από τι ποδοσφαιρική πάστα είναι φτιαγμένος, πιάνοντας το… τέλειο πλασέ στην κίνηση.

Και πάλι όμως ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, παίρνοντας ενέργεια και βοήθεια απ’ τον πάγκο του και τους παίκτες που πέρασαν στο γήπεδο και πάλι όμως συνέχισε να χάνει ευκαιρίες.

Τη μία πίσω απ’ την άλλη, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που γύρισε μέτρα πίσω απ’ το 70’ για να κρατήσει το 1-2, αφήνοντας μπροστά τον Σαμάτα για να κυνηγάει την κόντρα επίθεση. Και ναι, στο 94’, ο Τανζανός επιθετικός θα μπορούσε να το έχει “τελειώσει” το ματς, αλλά εκεί έπαθε, ότι έκαναν επί… 90 λεπτά στην άλλη πλευρά του γηπέδου οι “πράσινοι”. Το έχασε…

Καθοριστική η διπλή αλλαγή

Η είσοδος των Γερεμέγεφ και Μλαντένοβιτς στο 82’ αποδείχθηκε καθοριστική. Όχι μόνο γιατί ο Σουηδός, με σκάρτο ένα τέταρτο μπάλας πρόλαβε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να σώσει το ελάχιστο που άξιζε ο Παναθηναϊκός, δηλαδή τον ένα βαθμό, αλλά και γιατί ο Σέρβος αριστερός μπακ, ήταν το σημείο αναφοράς που έψαχνε επιθετικά το “τριφύλλι” για να βάλει κάτι… διαφορετικό όσον αφορά τα στοιχεία του παιχνιδιού του, όσο το ματς έφτανε στα σώσματά του.

Πριν από την ξυραφένια ασίστ προς το κεφάλι του Γερεμέγεφ, είχε βγάλει άλλες τρεις σέντρες για… θάνατο που κόπηκαν την τελευταία στιγμή απ’ τον εξαιρετικό Κουλιεράκη και τον Εγκόνγκ. Η τέταρτη ωστόσο, πήγε εκεί που ήθελε κι ο Γερεμέγεφ έκανε ένα ντεμπούτο απ’ αυτά που ονειρεύεται κάθε παίκτης.

Θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες

Δεύτερη φορά στην αποστολή φέτος ο Γερεμέγεφ, του ήρθε η ευκαιρία της στιγμής λόγω του τραυματισμού του Σπόραρ, σαν τρίτος φορ στην ιεραρχία και σημείωσε αυτό το γκολ. Είναι ιδιαίτερη περίπτωση φορ ο Σουηδός και το απέδειξε πριν από ένα χρόνο και κάτι, όταν τέτοιες μέρες με τα 22 γκολ του έδινε τον τίτλο στη Χάκεν. Ήρθε η ώρα να δείξει τι μπορεί να κάνει και σ’ αυτό το πρωτάθλημα, διότι ευκαιρίες θα ξαναπάρει σε μία σεζόν που θα εξαντλήσει τους πάντες. Και τους τέσσερις μεγάλους.

Κλείνοντας, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιάσει κανείς απ’ τον Παναθηναϊκό τις δηλώσεις του Λουτσέσκου στο flash interview, με κάτι περισσότερο ή λιγότερο απ’ όσα είπε για το συγκεκριμένο κομμάτι στη συνέντευξη Τύπου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο οποίος προσπαθούσε να… ηρεμήσει μετά το ματς τον Ρουμάνο συνάδελφό του κι όταν έμαθε για όλα όσα είπε, τούτη τη φορά “απασφάλισε”.

Η ευγένεια πάνω στις συνεχείς προσβολές έχει πια και τα όριά της, όσο κι αν ορισμένοι θεωρούν πως αποτελεί “αδυναμία”.

Δείτε την Game Night:



Source link