Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Παναθηναϊκός έσωσε τα προσχήματα σε μία κακή βραδιά


 

Η Μπαρτσελόνα έκανε… ότι ήθελε από το 10′ έως το 33′ κόντρα στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν στη Βαρκελώνη, επικράτησε με 80-72 στο “Palau Blaugrana” και ανέβηκε στο 5-1, ενώ το “τριφύλλι” έπεσε στο 2-4.

Η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Οι απουσίες των Βιλντόσα και Σλούκα… πόνεσαν το σύνολο του Αταμάν. Από την άλλη, δεν ίσχυσε το ίδιο στους γηπεδούχους για τις απουσίες των Λαπροβίτολα και Γιοκουμπάιτις. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Τόμας Σατοράνσκι με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο αγώνας

Οι “μπλαουγκράνα” ήταν ανώτεροι στα πρώτα λεπτά και με τον Βέσελι να σκοράρει άνετα από μέση απόσταση έφτασαν γρήγορα στο +6 (13-7, 5′). Με τον Γκάι να παίρνει πρωτοβουλίες σε άμυνα κι επίθεση, οι “πράσινοι” μείωσαν στον πόντο (15-14, 7′). Γκριγκόνις και Γκραντ βρήκαν σημαντικούς πόντους και σε συνδυασμό με την άμυνα που βελτιώθηκε στα τελευταία λεπτά της περιόδου, οι δύο ομάδες πήγαν στους πάγκους με το σκορ στο 21-20 υπέρ των γηπεδούχων.

Οι παίκτες του Γκριμάου βγήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Οριόλ Παουλί ήταν ο… “παράγοντας Χ” και φτάνοντας στους 10 πόντους πολύ γρήγορα οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο +11 (39-28, 17′). Ο Τζαμπάρι Πάρκερ επίσης βρήκε αρκετά σουτ και τα έβαλε όλα (4/4), με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τον δικό του… πρωταγωνιστή, αλλά να μην τον βρίσκει. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ημίχρονο με τους Καταλανούς στο +12 (45-33).

Τόσο ο Πάρκερ όσο και ο Κάλινιτς κράτησαν σε ίδιο ρυθμό την επίθεση της Μπαρτσελόνα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι γηπεδούχοι να ξεφύγουν στο… +19 (56-37, 15′). Ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε… ότι ήθελε στο παρκέ και οι γηπεδούχοι έμοιαζαν ασταμάτητοι, την ώρα που η εικόνα των “πράσινων” ήταν… αποκαρδιωτική. Η τρίτη περίοδος τελείωσε με το σκορ στο 71-47 και το ματς να έχει κριθεί επί της ουσίας.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε… διαδικαστικό χαρακτήρα. Παίκτες όπως ο Μωραΐτης και ο Μαντζούκας πήραν χρόνο. Οι γηπεδούχοι είχαν κατεβάσει εμφανώς ταχύτητα, με τους παίκτες του Αταμάν να κάνουν σερί 14-0 και από το 75-47 να πάνε στο 75-61. Ο ρυθμός έπεσε απότομα στα τελευταία λεπτά, με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί με 80-72.

Στατιστικό: Αυτή ήταν η 17η συνεχόμενη ήττα του Παναθηναϊκού επί ισπανικού εδάφους. Το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα του “τριφυλλιού” στη συγκεκριμένη χώρα ήταν πριν από 3.5 χρόνια, σε βάρος της Γκραν Κανάρια.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-33, 71-47, 80-72



Source link