Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Πέσιτς θα αποχωρήσει από την εθνική Σερβίας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ζήτησε να φύγουν οι σερβικές ομάδες από την Aba League




ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ



Ο Πέσιτς θα αποχωρήσει από την εθνική Σερβίας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ζήτησε να φύγουν οι σερβικές ομάδες από την Aba League

FIBA.BASKETBALL

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς αποκάλυψε ότι μετά την συμμετοχή της Σερβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα αποχωρήσει από τον πάγκο της, ενώ πρότεινε να αποχωρήσουν οι σερβικές ομάδες από την Αδριατική Λίγκα για να υπάρξει καλύτερη προοπτική.

Ο κύκλος του Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο της Σερβίας φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του. Ο 74χρονος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην σερβική ιστοσελίδα “rts.rs” και μιλώντας για το μέλλον του σερβικού μπάσκετ μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο MundoBasket αποκάλυψε ότι θα αποχωρήσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ο Πέσιτς μιλούσε για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει το σερβικό μπάσκετ για να βελτιωθεί και τότε ήταν που έκανε την αποκάλυψη. “Μιλάω για το μέλλον. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες κάποιος άλλος προπονητής θα έρθει στην θέση μου. Μετά από αυτόν θα ακολουθήσουν άλλοι” ανέφερε χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος στην συνέχεια έκανε μία ενδιαφέρουσα πρόταση: Να αποχωρήσουν οι σερβικές ομάδες από την Αδριατική Λίγκα – όπου συμμετέχουν ομάδες από την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία – αφού αυτή η λίγκα δεν κάνει καλό στο σερβικό μπάσκετ.

Δεν νομίζω ότι έχουμε μία πυραμίδα ανταγωνισμού όπου αποτελεί προτεραιότητα η παραγωγή παικτών. Έχουμε Σέρβους παίκτες σε όλες τις λίγκες που δεν έχουν προοπτική ώστε να επανδρώσουν τις μεγάλες ομάδες μας και την εθνική ομάδα” δήλωσε αρχικά ο Πέσιτς, για να προσθέσει με νόημα: “Σε ένα-δύο χρόνια η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας λογικά θα πάρουν πρόσκληση από την EuroLeague και θα γίνουν μέτοχοι. Αυτό θα γίνει 100%. Τι θα κάνουμε τότε;”

Κλείνοντας, ο Πέσιτς κατέθεσε την πρότασή του: “Δεν χρειάζεται οι ομάδες μας να παίζουν στην Αδριατική Λίγκα. Δεν λέω να την ακυρώσουμε την λίγκα. Αλλά πρέπει να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε. Να έχουμε μία επαγγελματική σερβική λίγκα. Τώρα όμως, τώρα. Μόλις ολοκληρωθεί ο Ολυμπιακός κύκλος. Πριν ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στην EuroLeague.

Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Λιθουανίας. Έκαναν επαγγελματική λίγκα, έθεσαν κανόνες. Παίζουν στο πρωτάθλημά τους και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην Σερβία, μόνο ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν παίζουν στην Ευρώπη. Καμία άλλη ομάδα, για χρόνια. Πώς θα αναπτυχθούμε έτσι; Μόλις όμως δημιουργήσουμε μία σερβική λίγκα, θα μπορέσουν οι ομάδες να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Πρέπει να ενωθούμε με την Ευρώπη, τον κόσμο και όχι μόνο με την περιοχή της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, την οποία λατρεύω”.



Source link