Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Μπλίνκεν πήρε την κιθάρα του και τραγούδησε: «Hoochie Coochie Man»

Ο Άντονι Μπλίνκεν είναι ο κορυφαίος εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας ωστόσο το βράδυ της Τετάρτης στην επίσημη αίθουσα δεξιώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου δείχνοντας τις δεξιότητές του στην ηλεκτρική κιθάρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έδειξε την αγάπη του για τη μουσική, αλλά και τις ικανότητές του στο τραγούδι και την κιθάρα κατά την έναρξη μιας νέας πρωτοβουλίας «μουσικής διπλωματίας» μέσω της οποίας οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν κορυφαίους καλλιτέχνες σε χώρες όπως η Κίνα και η Σαουδική Αραβία.

Μάλιστα ο ίδιος στο πολύ σύντομο βιογραφικό του στο X (πρώην Twitter) δεν κρύβει την αγάπη του για τη μουσική καθώς εκτός από σύζυγος, πατέρας και 71ος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Μπάιντεν, δηλώνει και ερασιτέχνης κιθαρίστας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην επίσημη αίθουσα δεξιώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εμφανίστηκαν ο θρύλος της τζαζ, Χέρμπι Χάνκοκ, ο Ντέιβ Γκρολ των Nirvana και οι Foo Fighters καθώς και ο ανερχόμενος νεαρός τραγουδιστής της ποπ  Gayle.

«Είναι μεγάλη μου τιμή, αλλά και λίγο φρίκαρα που βρίσκομαι εδώ», είπε η ποπ-ροκερ Έιμι Μαν όταν ξεκίνησε να τραγουδά, ανοίγοντας την εκδήλωση.

«Δεν μπορούσα να προσπεράσω τη σημερινή ευκαιρία να συνδυάσω μουσική και διπλωματία»

Ο Μπλίνκεν σύμφωνα με το AFP αστειεύτηκε μόλις ανέβηκε στη σκηνή λέγοντας πως θα έπρεπε «να αδειάσει η αίθουσα», ωστόσο παίζοντας ρυθμικά κιθάρα και κατεβάζοντας τη συνήθως ήπια φωνή του παρουσίασε μια διασκευή του «Hoochie Coochie Man» του θρύλου των μπλουζ, Μάντι Γότερς με το κοινό, πολλοί από τους οποίους ήταν υφιστάμενοί του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, να χειροκροτεί την εξαιρετική ερμηνεία του επικεφαλής της αμερικάνικης διπλωματίας.

Μάλιστα ο Μπλίνκεν μοιράστηκε τη στιγμή με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter). «Δεν μπορούσα να προσπεράσω τη σημερινή ευκαιρία να συνδυάσω μουσική και διπλωματία», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε πως ήταν «απόλαυση να ξεκινήσω τη νέα Παγκόσμια Πρωτοβουλία Μουσικής Διπλωματίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πώς ξεκίνησε η νέα αυτή πρωτοβουλία

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστελναν διαρκώς καλλιτέχνες για να προσελκύσουν κοινό στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων πολλών μαύρων καλλιτεχνών που εκείνη την εποχή αναγκάζονταν να παίζουν σε χωριστούς χώρους σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ως μέρος της νέας πρωτοβουλίας του Μπλίνκεν, ο Χέρμπι Χάνκοκ θα ταξιδέψει στην Ιορδανία την επέτειο της περιοδείας του πιανίστα Ντιουκ Έλιγκτον το 1963. Θα κάνει επίσης ένα πρώτο στο είδος του ταξίδι στη Σαουδική Αραβία, ένα αυστηρό ισλαμικό κράτος που μόλις πρόσφατα άρχισε να επιτρέπει  σε δημόσιες μουσικές παραστάσεις.

Η Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας θα μεταβεί στην Κίνα τον Νοέμβριο για να σηματοδοτήσει τα 50 χρόνια από την πρώτη της περιοδεία στη χώρα από το 1973 – με την Κίνα τότε σε μεγάλο βαθμό απομονωμένη λόγω της Πολιτιστικής Επανάστασης.

«Η αμερικανική διπλωματία εργάστηκε για να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της μουσικής για να χτίσει πραγματικά γέφυρες»

Η Παγκόσμια Πρωτοβουλία Μουσικής Διπλωματίας θα φέρει μια νέα γενιά περιοδειών, με σχέδια για ταξίδια σε 30 χώρες μέσα στο επόμενο έτος. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας επίσης Αμερικανοί ράπερ θα μεταβούν στη Νιγηρία για να συζητήσουν τη χρήση μουσικής για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων.

«Για γενιές, η αμερικανική διπλωματία εργάστηκε για να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της μουσικής για να χτίσει πραγματικά γέφυρες, για να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των Αμερικανών και των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο», είπε ο Μπλίνκεν στην ομιλία του.

«Δεν χρειάζεται να ξέρεις ιστορία για να συνδέσεις τα συναισθήματα πίσω από τη μουσική, γιατί η μουσική στον πυρήνα της είναι ένας δεσμός που έχει τις ρίζες της στην κοινή μας ανθρωπότητα», προσέθεσε.

Μάλιστα η εκδήλωση έφερε μία σπάνια διακομματική συνεννόηση με τον εκπρόσωπο των Ρεπουμπλικανών, Μάικ ΜακΚόλ, να πλέκει το εγκώμιο του Μπλίνκεν για την «εξαιρετική δουλειά».





Source link