Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Κώστας Καραμανλής δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023, 11:06

Ο Κώστας Καραμανλής δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές

Ακόμα και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.  

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» ο κ. Καραμανλής θα κλείσει με αυτή την απόφαση του έναν πολυετή κοινοβουλευτικό βίο, καθώς εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1989 δεν θα περιέχει αιχμές για το κόμμα, αλλά αντίθετα θα στέλνει μήνυμα στήριξης της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της ΝΔ και φύσει και θέσει δεν υπάρχει περίπτωση να πληγώσει το κόμμα του λίγο πριν την εκλογική μάχη» λένε πρόσωπα που γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί.  

Ωστόσο, η απόφαση του να μην είναι υποψήφιος για την Βουλή, κάνει περισσότερο ορατή μια πιθανή υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.  

Το χρονικό της απόφασης  

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο πρώην πρωθυπουργός κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του, χωρίς την παραμικρή διαρροή που θα φωτογραφίζει τις προθέσεις του. Ωστόσο, το κλίμα ωστόσο που είχε διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα έδειχνε πως η αποχώρηση του από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ήταν πλέον ένα πιθανό σενάριο. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι δεν είχε οποιαδήποτε προεκλογική δραστηριότητα, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και οι ψυχρές σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ομιλία του στα Ανώγεια έδειχναν ότι ο Κώστας Καραμανλής αυτή τη φορά δεν θα έμπαινε στην εκλογική μάχη.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023, 11:06



Source link