Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Κορδόν απέδειξε ότι ξέρει πόκερ…


 

Πλέον υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του ρόστερ του Ολυμπιακού, στο οποίο φαίνεται η φιλοσοφία του Ισπανού τεχνικού διευθυντή και τα όσα είχε πει κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του από τους Πειραιώτες.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ γεμάτο για τους “ερυθρόλευκους”. Έπειτα από μία αποτυχημένη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ήταν αναμενόμενο πως θα αλλάξουν πολλά, όχι μόνο στο έμψυχο δυναμικό, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού, με αποκλειστικό στόχο την άμεση επιστροφή στις επιτυχίες.

Νέος προπονητής, νέος τεχνικός διευθυντής και ένα ρόστερ, που θα έπρεπε να δημιουργηθεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από την αρχή, την ώρα που η πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Αυγούστου και δεν υπήρχαν περιθώρια ήττας.

Με λίγα λόγια, όλοι περίμεναν στην καρδιά του καλοκαιριού ο Ολυμπιακός να έχει φτιάξει μία ομάδα από το μηδέν, που θα έπαιρνε την πρόκριση απέναντι στη Γκενκ και θα εξασφάλιζε την παρουσία της σε ευρωπαϊκούς ομίλους, ο Κορδόν όμως είχε διαφορετική άποψη.

“Η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος” είχε πει κατά την παρουσίασή του ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής και με βάση τα γεγονότα, φαίνεται πως τήρησε τα λόγια του και όλα δείχνουν ότι δικαιώνεται, με τους Πειραιώτες να δημιουργούν μια ομάδα ποιοτικά ανώτερη και πολύ διαφορετική, σε σχέση με αυτή που παρουσιάστηκε απέναντι στη Γκενκ.

Μόνο τρεις παίκτες από την ενδεκάδα, που χρησιμοποίησε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο πρώτο παιχνίδι με τους Βέλγους, δεν είχαν ξαναφορέσει τα ερυθρόλευκα, αφού οι υπόλοιποι ήταν γνωστοί στο κοινό του Ολυμπιακού, που περίμενε μια μεγάλη αλλαγή, η οποία τελικά ήρθε. Δεν άργησε, ήρθε χωρίς βιασύνη, όπως είχε προϊδεάσει ο Κορδόν.

Περίπου έναν μήνα μετά τον πρώτο επίσημο αγώνα των “ερυθρολεύκων” η ενδεκάδα τους ενδέχεται να είναι διαφορετική, έχοντας τουλάχιστον τέσσερα νέα πρόσωπα, αφού οι Κίνι, Ιμπόρα, Καρβάλιο και Ελ Αραμπί φαίνεται πως έχουν ήδη χάσει τη θέση τους στο αρχικό σχήμα. Γιατί όπως είπε και ο Κορδόν: “Στατιστικές λένε ότι οι πιο επιτυχημένες κινήσεις γίνονται τις τελευταίες μέρες” και φρόντισε να το αποδείξει.

Οι Πειραιώτες έκλεισαν τρία σημαντικά κομμάτια του παζλ στις αρχές του Σεπτεμβρίου, λίγο πριν το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, αποκτώντας παίκτες από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι προσθήκες των Όλα Σολμπάκεν, Στέφαν Γιόβετιτς και Ντανιέλ Ποντένσε αναμφίβολα ξεχωρίζουν και όλες έγιναν μετά το πέρας του καλοκαιριού, αλλάζοντας στην εκπνοή το στάτους του συλλόγου.

“Πρέπει να παίξεις καλά τα χαρτιά σου, αν ξέρετε από πόκερ, πρέπει να ξέρεις καλά πώς παίζεται το παιχνίδι για να κάνεις τις κινήσεις σου στην κατάλληλη στιγμή” είχε πει στην παρουσίασή του ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής. Απέδειξε τελικά πως ξέρει πολύ καλά το πόκερ, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο το ρόστερ του Ολυμπιακού, κάτι που έχει φέρει μεγάλο ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων, έπειτα από αρκετό καιρό.//MΠ.



Source link