Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Ισραηλινός στρατός στην «καρδιά της Γάζας»

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ισχυρίζονται ότι επιχειρούν στην  «καρδιά» της πόλης της Γάζας, όπου νωρίτερα υπήρχε η πληροφορία ότι τανκς βρίσκονταν περιμετρικά για μια πιθανή έφοδο στην πόλη.

«Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, οι IDF πολεμούν στην καρδιά της πόλης της Γάζας. Στην καρδιά της τρομοκρατίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο υποστράτηγος Φίνκελμαν, διοικητής της Νότιας Διοίκησης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων. «Κάθε μέρα και κάθε ώρα οι δυνάμεις μας σκοτώνουν μαχητές, καταστρέφουν σήραγγες και όπλα. Προχωράμε προς τα εχθρικά κέντρα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Al Jazeera, σε ενημέρωση του για την επιχειρησιακή πρόοδο, είπε ότι «πρόκειται για έναν περίπλοκο και δύσκολο πόλεμο και δυστυχώς έχει κόστος».

Δείτε Live εικόνα από το μέτωπο

 

Όπως πρόσθεσε, ο στρατός του Ισραήλ δεν θα σταματήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η αποστολή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχουν ανακοινώσει οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ο στρατός έχει επιτεθεί «σε πάνω από 14.000 τρομοκρατικούς στόχους» τον τελευταίο μήνα, εξοντώνοντας πολλούς μαχητές της Χαμάς καθώς και καταστρέφοντας βασικές υποδομές και όπλα.»

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός επιμένει ότι είναι έτοιμος να χτυπήσει την Χαμάς «όπου χρειαστεί», συμπεριλαμβανομένων των αστικών υποδομών.

«Όχι» Νετανιάχου σε τριήμερη εκεχειρία που προτείνουν οι ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν πρότεινε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου «τριήμερη κατάπαυση πυρός» προκειμένου να συμφωνήσει η Χαμάς στην απελευθέρωση περισσότερων ομήρων, όπως μεταδίδει σήμερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios που επικαλείται Αμερικανούς και ισραηλινούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Αμερικανός αξιωματούχος ενημέρωσε το Axios για διαβουλεύσεις μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και Κατάρ σχετικά με το προτεινόμενο σχέδιο, το οποίο προβλέπει πως «η Χαμάς θα απελευθέρωνε 10-15 ομήρους» και στο διάστημα της «τριήμερης κατάπαυσης του πυρός» η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση «θα ταυτοποιούσε όλους τους ομήρους» και θα έδινε στη δημοσιότητα «λίστα με ονόματα».

Αμερικανοί και ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι «ο Νετανιάχου είπε στον Μπάιντεν πως δεν εμπιστεύεται τη Χαμάς» και ότι δεν πιστεύει πως (η Χαμάς) προτίθεται να αποδεχθεί συμφωνία για τους ομήρους.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε πως δεν σχολιάζει τις ιδιωτικές συνομιλίες του προέδρου Μπάιντεν.

Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα τούνελ της Χαμάς θα κρατήσουν μήνες δηλώνουν οι ειδικοί του στρατού

Ο ισραηλινός στρατός προελαύνει ταχύτερα από ό,τι περίμεναν οι δικοί του διοικητές περικυκλώνοντας την πόλη της Γάζας και φτάνοντας στα αρχηγεία της Χαμάς, αλλά η επίτευξη του στόχου της εξάλειψης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της ομάδας θα απαιτήσει χρόνο.

Ο Αβι Μελαμέντ, πρώην αξιωματούχος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και διαπραγματευτής κατά τη διάρκεια της πρώτης και της δεύτερης ιντιφάντα, δήλωσε ότι τα στρατεύματα των IDF εργάζονταν μέσω ενός δομημένου σχεδίου για τον εντοπισμό σηράγγων, την καταστροφή των χώρων εκτόξευσης πυραύλων και την εξόντωση διοικητών και μαχητών της Χαμάς.

«Πρόκειται για την εξάλειψη της στρατιωτικής σπονδυλικής στήλης», είπε. «Θα ήταν πολύ λογικό να πούμε ότι έχουμε μπροστά μας κάτι που μπορεί να διαρκέσει μήνες», πρόσθεσε.

Η Χαμάς έχει κατασκευάσει σήραγγες που εκτείνονται σε εκατοντάδες χιλιόμετρα, με βάθος έως και 80 μέτρα σε ορισμένα σημεία. Ένας όμηρος που κρατούνταν στο δίκτυο πριν απελευθερωθεί από τη Χαμάς τον περασμένο μήνα το περιέγραψε ως «ιστό αράχνης».

 





Source link