Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο εισαγγελέας ζητά παραπομπή του πατέρα Αντωνίου σε δίκη για κακουργήματα

Να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου  αντιμετωπίζοντας ένα βαρύ κατηγορητήριο είναι η πρόταση του εισαγγελέα για  τον πατήρ Αντώνιο  Παπανικολάου  για την υπόθεση των καταγγελιών για ασέλγεια σε βάρος δύο ανηλίκων .

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός προτείνει προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο  πρώην επικεφαλής  της «Κιβωτού» να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας στην πρότασή του αναφέρει: «Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων».

Ο πατήρ Αντώνιος στην απολογία του είχε αρνηθεί το κατηγορητήριο και είχε κάνει λόγο για σκευωρία. Όπως σημειώνει ο Εισαγγελέας στην πρότασή του «ο κατηγορούμενος αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα, ο οποίος παρέπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία. Όμως οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό» ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή όχι του Πατέρα Αντώνιου σε δίκη έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας παράλληλα εισηγείται να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι και η εγγυοδοσία που είχε επιβληθεί στον ιδρυτή της «Κιβωτού» μετά την απολογία του έως ότου διεξαχθεί η δίκη.



Source link