Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι και η σύζυγος του έχουν περιουσία άνω των 11 εκατ. δολαρίων μετά τη συνταξιοδότηση του

Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ

Ο πρώην επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ. Άντονι Φάουτσι και η σύζυγός του, Κριστίν Γκρέιντι, ανέφεραν καθαρή περιουσία άνω των 11 εκατομμυρίων δολαρίων αφότου ο πρώτος συνταξιοδοτήθηκε ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) στα τέλη του περασμένου έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια αναφορά λήξης του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) που ελήφθη από το Fox News έδειξε τον 81χρονο Φάουτσι και την σύζυγό του Γκρέιντι με περιουσιακά στοιχεία 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων — με τον Φάουτσι να είναι υπεύθυνος για τα περισσότερα από αυτά.

Η επέκταση του πλούτου προήλθε από επενδύσεις αμοιβαίων κεφαλαίων, βραβεία, ομοσπονδιακές αυξήσεις αποζημιώσεων και δικαιώματα, ανέφερε το πρακτορείο, αν και ο Φάουτσι είπε ότι δωρίζει όλα τα δικαιώματα του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Φάουτσι και η Γκρέιντι, η οποία εξακολουθεί να υπηρετεί ως επικεφαλής του Τμήματος Βιοηθικής στο Εθνικό Κλινικό Κέντρο Υγείας, είδαν επίσης την περιουσία τους να μειώνεται κατά 1,1 εκατομμύρια δολάρια το 2022 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν και μέλος της Task Force του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό υπό τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Φάουτσι απέκτησε περισσότερα χρήματα από τους δύο ανώτατους κυβερνήτες και ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ομοσπονδιακός υπάλληλος κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Έφυγε από την κρατική υπηρεσία με μισθό περίπου 481.000 δολαρίων, σύμφωνα με το Fox News.

Το NIH αρνήθηκε να σχολιάσει όταν επικοινώνησε η New York Post. H Γκρέιντι δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Μια προηγούμενη έρευνα από την αρχή εποπτείας των φορολογουμένων OpenTheBooks.com διαπίστωσε ότι ο Φάουτσι και η σύζυγός του είδαν μια τεράστια καθαρή αύξηση κατά 5 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ Ιανουαρίου 2019 και Δεκεμβρίου 2021 — από 7,5 εκατομμύρια δολάρια πριν.

Αυτή η αποτίμηση περιελάμβανε λογαριασμούς τραστ, συνταξιοδότησης και κολεγιακής εκπαίδευσης εκτός από αυξήσεις μισθών, δικαιώματα και χρηματικά βραβεία.

Ο πρώην τσάρος COVID του Λευκού Οίκου, ο οποίος υπερασπίστηκε τις εντολές μάσκας και εμβολιασμού για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, πήρε 1 εκατομμύριο δολάρια από τουλάχιστον έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, το Ίδρυμα Νταν Ντέιβιντ, το 2021 για το ότι «είπε την αλήθεια στην εξουσία» και «υπερασπίστηκε την επιστήμη» κατά τη διακυβέρνηση Τραμπ.

Το OpenTheBooks αποκάλυψε ότι ο Φάουτσι κράτησε 910.400 δολάρια από αυτό το βραβείο και συνεισέφερε το 10% από αυτά σε υποτροφίες.

«Παρά το γεγονός ότι θεωρούνταν ισόβιος δημόσιος υπάλληλος, ο Δρ Φάουτσι και η σύζυγός του Κριστίν Γκρέιντι —η οποία εξακολουθεί να παραμένει στην ηγεσία του NIH σήμερα— κατάφεραν να γίνουν δεκα-εκατομμυριούχοι», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenTheBooks, Άνταμ Αντρζεγιέφσκι στην The Post.

«Προήλθε μέσα από ένα μείγμα δεκαετιών θητείας και ειδικών αναθέσεων που πρόσθεσαν τον μισθό του Φάουτσι, καθώς και βραβεία, πληρωμές και προνόμια από ιδιωτικούς φορείς», είπε. «Αν και ο Φάουτσι εγκατέλειψε την ομοσπονδιακή του θέση, οι φορολογούμενοι χρηματοδότησαν και εγγυήθηκαν μια ισόβια συνταξιοδοτική πληρωμή που εκτιμούμε ότι ανταγωνίζεται τον μισθό του προέδρου».

Ο Φάουτσι εντάχθηκε στη σχολή του Πανεπιστημίου Τζόρτζταουν νωρίτερα φέτος ως διακεκριμένος καθηγητής στο Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων στην Ιατρική Σχολή του. Παντρεύτηκε τον Γκρέιντι στο παρεκκλήσι Ντάλγκριν της πανεπιστημιούπολης το 1985.

«Αυτή είναι μια φυσική επέκταση της επιστημονικής, κλινικής και δημόσιας σταδιοδρομίας μου για τη δημόσια υγεία, η οποία βασίστηκε αρχικά από τις μέρες του γυμνασίου και του κολεγίου μου, όπου εκτίθηκα στην πνευματική αυστηρότητα, την ακεραιότητα και την εξυπηρέτηση των ιδρυμάτων των Ιησουιτών», είπε ο Φάουτσι σε δελτίο τύπου τον Ιούνιο, ανακοινώνοντας το ραντεβού του στην Τζόρτζταουν.

Με πληροφορίες από New York Post



Source link