Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος δέχθηκε βίαιη επίθεση από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη στο ΟΑΚΑ

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργος Παπαχρήστος χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Γιώργου Παπαχρήστου, ο εφοπλιστής συνοδευόμενος από δύο μπράβους, τον πλησίασε τη στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφο του και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εφοπλιστής σύμφωνα με τον δημοσιογράφο τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει λέγοντάς του μεταξύ άλλων ότι είναι τελειωμένος. Κάποια στιγμή ο εφοπλιστής έδωσε εντολή στους μπράβους του δε, «να τον σκοτώσουν» επί τόπου.

Σε κατάσταση εκτός εαυτού, ο εφοπλιστής προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές και ύβρεις κατά του δημοσιογράφου και της οικογένειάς του.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος

Με ανακοίνωσή του σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε την επίθεση κατά του Γιώργου Παπαχρήστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από τη δημοσιογραφική του δουλειά.

Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί.

Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την επίθεση

Σε ανακοίνωση προχώρησε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας την επίθεση κατά του δημοσιογράφου.

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές.

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων».

Καταδίκη και από το ΠΑΣΟΚ

«Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα χθες το βράδυ με συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία του Τύπου αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να τις προστατεύουμε με κάθε τρόπο.

Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μάς βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.



Source link