Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Γερμανός διευθυντής ορχήστρας Τίλεμαν διαδέχεται τον Μπάρενμποϊμ στην Staatsoper του Βερολίνου

Ο Γερμανός διευθυντής ορχήστρας Κρίστιαν Τίλεμαν θα διαδεχθεί τον Ισραηλινοαργεντινό μαέστρο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ στη διεύθυνση της Staatsoper του Βερολίνου, από την οποία αυτός ο τελευταίος αποχώρησε για λόγους υγείας, ανακοίνωσε σήμερα το διάσημο αυτό γερμανικό λυρικό θέατρο.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο 80χρονος γεννημένος στην Αργεντινή πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας Μπάρενμποϊμ, ο οποίος πάσχει από σοβαρή νευρολογική νόσο, είχε ανακοινώσει την παραίτησή του από την Όπερα του Βερολίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρμόδιος για τον Πολιτισμό αξιωματούχος του Βερολίνου Τζο Χιάλο δήλωσε πως ο Κρίστιαν Τίλεμαν, ο οποίος διηύθυνε τακτικά την ορχήστρα της Staatsoper του Βερολίνου, την Staatskapelle, θα διαδεχθεί τον Μπάρενμποϊμ από το Σεπτέμβριο 2024.

Η Staatsoper του Βερολίνου, η οποία βρίσκεται στη μεγάλη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, στο πρώην Ανατολικό Βερολίνο, είναι η μία από τις τρεις όπερες της πόλης.

Γεννημένος στο Βερολίνο, ο Τίλεμαν, ένας σταρ της κλασικής μουσικής, είναι γνωστός για την αγάπη του στον Γιοχάνες Μπραμς, τον Ρίχαρντ Στράους και τον Ρίχαρντ Βάγκνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο χρόνο, η παραγωγή από τη Staatsoper του «Δαχτυλιδιού του Νίμπελουνγκ», της περίφημης τετραλογίας του Ρίχαρντ Βάγκνερ, είχε «ομόφωνα χαρακτηριστεί απίστευτη», σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung.

Ο Γερμανός διευθυντής ορχήστρας, ηλικίας 64 ετών, έχει συμβόλαιο μέχρι την επόμενη χρονιά με την Staatskapelle της Δρέσδης (ανατολική Γερμανία), της οποίας διευθύνει την ορχήστρα, μία από τις πιο φημισμένες στο γερμανόφωνο κόσμο.

Προστατευόμενος του θρυλικού Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, ο Τίλεμαν διετέλεσε γενικός μουσικός διευθυντής της Deutsche Oper του Βερολίνου, της όπερας στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, όμως παραιτήθηκε το 2004 εξαιτίας διένεξης με την πόλη σχετικά με τη χρηματοδότηση.



Source link