Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο ασυμβίβαστος Σέρβος που ορίζει πλέον και το οικονομικό ταβάνι του ΠΑΟΚ


Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς, για όσα βλέπει στον Σέρβο μεσοεπιθετικό ο Ιβάν Σαββίδης και για το αρχηγικό συμβόλαιο που του πρόσφερε για να τον κρατήσει στην Τούμπα.

Η εικόνα του Άντριγια Ζίβκοβιτς την στιγμή που τρέχει να πανηγυρίσει με τους φίλους του ΠΑΟΚ το γκολ που πέτυχε σε βάρος της Χαρτς στην Σκωτία μπορεί να θεωρηθεί ως εικόνα από το μέλλον.

Ο Σέρβος εκστασιασμένος να φιλά το σήμα του Δικεφάλου και να αφιερώνει το γκολ που σήμανε και την πρόκριση στους ομίλους του Conference League στους φίλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο Tynecastle.

Ο Ζίλε μετά την συμφωνία του με την οικογένεια Σαββίδη θα φορά τα ασπρόμαυρα μέχρι το 2027 και φιλοδοξεί να οδηγήσει πολλές φορές ακόμη την ομάδα του στην επίτευξη των στόχων της.

Ο Ζίβκοβιτς θα είναι μόλις ο τρίτος από τους παίκτες που ανήκουν στο σημερινό ρόστερ που το συμβόλαιο του θα ισχύει μέχρι το ’27 μετά τους Κωνσταντέλια και Ντεσπόντοφ, δείχνει πλέον πιο ώριμος από ποτέ για να γίνει ο αρχηγός του ΠΑΟΚ.

Έτσι και αλλιώς από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Θεσσαλονίκη αντιμετωπίστηκε από όλους στην Τούμπα, όπως του αξίζει, ως ένας “σταρ”. Ο ΠΑΟΚ τον αντιμετώπισε πάντοτε με σεβασμό και στα πάνω του αλλά και όταν δεν ήταν στα καλά του και τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του. Κάτι που θα ισχύσει και τα επόμενα 4 χρόνια.

Και η αλήθεια είναι ότι περιμένει από αυτόν πολλά περισσότερα από όσα έχει δώσει σε ανταπόδοση μέχρι τώρα. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ήδη από το τέλος της περασμένης σεζόν -που κάθε άλλο παρά επιτυχημένα έκλεισε για τον ΠΑΟΚ- η οικογένεια Σαββίδη είχε ξεκινήσει συζητήσεις με την πλευρά του Σέρβου για την επέκταση του συμβολαίου του.

Κάτι που αποδυναμώνει τους ισχυρισμούς όσων πίστευαν ότι το εκρηκτικό ξεκίνημα του Ζίβκοβιτς στη φετινή σεζόν, είχε να κάνει με το γεγονός ότι το συμβόλαιο του έμπαινε στον τελευταίο χρόνο της ισχύος του. Και εξηγεί το γεγονός ότι ο 27χρονος εξτρέμ έπαιζε τόσο απελευθερωμένος στα προκριματικά του Conference League.

Πάντα αφοσιωμένος και ασυμβίβαστος

Ο Ιβάν Σαββίδης, που είναι και αυτός που χειρίζεται προσωπικά όλες τις απαιτητικές υποθέσεις που απασχολούν την ομάδα του, διαπίστωσε αυτό που οι περισσότεροι είτε δεν έβλεπαν, είτε δεν ήθελαν να παραδεχθούν.

Ότι ο Ζίβκοβιτς δεν έπαψε ποτέ να δίνει ότι μπορούσε περισσότερο στην ομάδα και ότι δεν υπήρξε ούτε μια φορά που να παρουσιάστηκε αδιάφορος στον αγωνιστικό χώρο.

Ακόμη και στα παιχνίδια που η αντίπαλη εστία του φαίνεται μια σταλιά και δεν την βρίσκει με τίποτα, ακόμη και στις περιόδους που δεν του βγαίνει τίποτα στην επίθεση, θα είναι εκεί όταν η ομάδα του θα αμύνεται, θα σκυλιάζει για να σταματήσει μια αντεπίθεση των αντιπάλων και δεν θα το σκεφτεί καθόλου να παίξει ακόμη και ακραίος αμυντικός αν χρειαστεί.

Αυτή η συνέπεια του και η αφοσίωση του, είναι που τον χαρακτηρίζει και που τον κάνει να ξεχωρίζει ακόμη και σε περιόδους που δεν είναι αποτελεσματικός στην επίθεση. Που δείχνει ότι μπορεί να του καταλογίσεις πολλά στην διάρκεια ενός αγώνα αλλά ποτέ ότι είναι αδιάφορος και συμβιβασμένος με το ενδεχόμενο να ηττηθεί.

Αυτός ορίζει το “ταβάνι”

Και στην ουσία είναι το προσόν που τον κάνει πολύτιμο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και δικαιολογημένα του εξασφαλίζει μια θέση στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας των παικτών του ΠΑΟΚ.

Οι πληροφορίες που μιλούν για το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας των δυο πλευρών και αναφέρουν ετήσιες αποδοχές στο 1,5 εκατομμύριο και μπόνους υπογραφής δεν απέχουν από την πραγματικότητα αλλά φαντάζουν ως λεπτομέρειες.

Το γεγονός ότι ο «Ζίλε» θα είναι ο παίκτης του ΠΑΟΚ με το πιο ακριβό συμβόλαιο είναι η ουσία γιατί αυτός είναι που θα ορίζει και το «ταβάνι» και θα αποτελεί μέτρο σύγκρισης για τους υπόλοιπους και αυτό είναι το σημαντικό. Κάτι που πριν από μερικά χρόνια έκανε ο μεγάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ, ο Αντρέ Βιεϊρίνια.

Ο Ζίβκοβιτς ήρθε στην Τούμπα στα 24 του και αν εξαντλήσει το συμβόλαιο του θα παραμείνει κάτοικος της τουλάχιστον λίγο πριν πατήσει τα 31 του. Ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε ότι θα βρει στην Θεσσαλονίκη το λιμάνι του, αν και εδώ που τα λέμε δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που αλλάζουν συχνά φανέλα.

Από τα ασπρόμαυρα της Παρτιζάν, και αυτά του Δικεφάλου μόνο η φανέλα της Μπενφίκα μεσολάβησε. Και δεν υπήρξε ποτέ στα χρόνια που βρίσκεται στην Τούμπα σενάριο που να τον εμπλέκει με άλλες ομάδες, όπως συνέβη με άλλους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και με σαφώς μικρότερη προσφορά και δυναμική από τη δική του.

Τα 33 του γκολ και μια “τρελή” ασίστ

Μέχρι τώρα σε 150 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ έχει σκοράρει 33 γκολ, τα περισσότερα από τα οποία με το αγαπημένη του κίνηση, συγκλίνοντας προς τον άξονα από τα δεξιά και εκτελώντας με το αριστερό.

Κάποια από αυτά ήταν πολύ σημαντικά, κανένα όμως τόσο όσο η…«τρελή» ασίστ που έβγαλε στον Κρμέντσικ με το τακουνάκι στις καθυστερήσεις του τελικού κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Με την πλάτη γυρισμένη στον Τσέχο επιθετικό και με τόση σιγουριά για την κατάληξη της φάσης που έμεινε εκεί χωρίς κάνει άλλη κίνηση παρακολουθώντας απλά την εξέλιξης της.

Εκείνο το κύπελλο είναι και ο μοναδικός τίτλος που έχει κατακτήσει με τον ΠΑΟΚ και είναι σίγουρο ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να πάρει και άλλους.

Έτσι και αλλιώς ντε φάκτο με το νέο του αρχηγικό συμβόλαιο είναι ένας από τους ηγέτες του Δικέφαλου και θα πρέπει στην πράξη να αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο σε αυτήν την ομάδα που χτίζεται ξανά με φιλοδοξίες στην Τούμπα.



Source link