Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Οι Σέρβοι έτοιμοι για μάχη, ο Μιλουτίνοβ στα καλύτερά του και με σπουδαία ατάκα για Καναδά


Το καπέλο στους Καναδούς για τον τρόπο με τον οποίο παίζουν άμυνα έβγαλε ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, μία ημέρα μετά από τον αγώνα τους με τη Σλοβενία και μία ημέρα πριν από το συναπάντημα με τη Σερβία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Οι απουσίες τους είναι πολλές (Μίτσιτς, Κάλινιτς, Λούτσιτς, Ποκουσέβσκι, Γιόκιτς, Μαριάνοβιτς), όμως οι Σέρβοι έδειξαν με την πορεία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ότι παραμένουν μία από τις σημαντικότερες σχολές στο άθλημα.

Τώρα, η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς έχει μπροστά της το συναπάντημα με τον Καναδά στα ημιτελικά του MundoBasket 2023, ματς στο οποίο θα πρέπει να κάνει υπέρβαση για να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης. Τόσο γιατί οι Καναδοί είναι σε καλή κατάσταση, όσο κι επειδή μπορούν να παίξουν για 40 λεπτά με την ίδια ένταση και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Σέρβοι δεν φοβούνται τον αντίπαλό τους, όποιος κι αν είναι αυτός. Δεν θα τρόμαζαν ούτε από τις ΗΠΑ, σίγουρα βέβαια προτιμούσαν να τις αντιμετωπισουν στον τελικό. Σενάριο που είναι πιθανό.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ μίλησε την Πέμπτη (7/9) μετά από το φινάλε της προπόνησης στην Ninoy Aquino Arena και έδειξε ότι εκτός από σπουδαία ψυχολογία, έχει και μεγάλες προσδοκίες για τον αυριανό ημιτελικό.

Σίγουρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της καριέρας μου, γιατί δεν έχω πάρει ποτέ ένα μετάλλιο με την εθνική ανδρών και αυτό είναι ένα από τα όνειρά μου. Θα παίξω με όλες μου τις δυνάμεις για να καταφέρω αυτόν τον στόχο” μας είπε ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

Είμαι πραγματικά πολύ συγκεντρωμένος και έχω δουλέψει σκληρά γι’ αυτό το τουρνουά, όπως έχω ξαναπεί, όλα τα παιδιά εδώ με βοηθούν σημαντικά. Είμαι ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία στην ομάδα, οπότε πρέπει να αποδίδω, ξέρω ποια είναι η υποχρέωσή μου και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα για να πετύχω το όνειρό μου, το όνειρό μας” πρόσθεσε ο Μιλουτίνοβ.

Δεν είναι ένα αυτό που πρέπει να κάνουμε αύριο για να νικήσουμε. Πρέπει να κάνουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας, διότι ο Καναδάς είναι πραγματικά πολύ ποιοτικός, είναι μία σπουδαία ομάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε αμυντικά και επιθετικά, πρέπει να παίξουμε στο υψηλότερο επιπεδό μας για να πάρουμε το ματς” εξήγησε ο Μίλου, που μοιράζεται φέτος τη θέση του σέντερ με τον Φιλίπ Πετρούσεβ.

Όσο για τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, ο Μιλουτίνοβ δεν είχε και πολλά να πει. Αφού πρώτα γέλασε, υποστήριξε πως: “Είναι απίθανος παίκτης, πρέπει πραγματικά να δουλέψουμε ομαδικά και σκληρά για να τον αντιμετωπίσουμε, πρέπει και οι πέντε να είμαστε εκεί, όχι ένας. Πρέπει να τον περιορίσουμε, φυσικά θα βάλει τους πόντους του γιατί είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες, όμως πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με δυναμισμό και να του δυσκολέψουμε τη ζωή“.

Ο έμπειρος ψηλός μίλησε και για τη διαιτησία του τουρνουά: “Δεν είναι μόνο το χθεσινό ματς ανάμεσα στη Σλοβενία, έτσι παίζουν οι Καναδοί σε όλο το τουρνουά. Αυτή είναι η μενταλιτέ τους, έτσι παίζουν, πρέπει να τους συγχαρώ γι’ αυτή την προσέγγιση που έχουν στους αγώνες. Πρέπει να απαντήσουμε στην επιθετικότητά τους, όχι να κοιτάζουμε τους διαιτητές και να διαμαρτυρόμαστε. Πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε“.

Το SPORT24 στο Mundobasket 2023

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.



Source link