Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Οι κάτοικοι των Τεμπών καθαρίζουν νυχθημερόν τις περιουσίες τους – Πολιτικές αντιπαραθέσεις στη «σκιά» της καταστροφής

Οι κάτοικοι στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης με σκούπες στα χέρια προσπαθούν να καθαρίσουν τις αυλές τους και τις κατοικίες τους από τασκουπίδια. Ανυπολόγιστες ζημιές και στα Τέμπη με τους κάτοικους να προσπαθούν να σώσουν ό,τι έχει απομείνει. 

Τεράστιους όγκους από φερτά υλικά κατέβασε ο Πηνειός στην παραλία της Κουλούρας στην περιοχή Μεσάκαλα ενώ οι κάτοικοι φοβούνται μην καταλήξουν στη θάλασσα και νεκρά ζώα.

Δύο εβδομάδες μετά την καταστροφική νεροποντή, οι καταστηματάρχες του Βόλου μαζεύουν τα κομμάτια τους ενώ μάλιστα η έλλειψη πόσιμου νερού είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πλημμυροπαθείς

Αντιπαράθεση στη «σκιά» της καταστροφής

Στις πληγείσες περιοχές περιόδευσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ μαζί με την πρόεδρο της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες. «Θέλουμε νέους πόρους, και ένα σύγχρονο σχέδιο, αυτό προτείναμε από τη ΔΕΘ μία Task FOrce, ομάδες εργασίας ώστε αυτά τα χρήματα να αξιοποιηθούν και με διαφάνεια και με ταχύτητα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. 

Νωρίτερα, είχαμε αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για το σχέδιο αντιμετώπισης της καταστροφής. 

«Δεν υπάρχει σχέδιο το φτιάχνετε τώρα και το επιτελικό κράτος αν κατάλαβα καλά από αυτά που είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει στο ποδάρι με αυτοσχέδιες δομές», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είπε με τη σειρά της πως: «Δεν μπορεί να λέτε ότι υπήρχαν μόνο εθελοντές στο πεδίο και προσβαλετε το υγειονομικό προσωπικό χωρας, πυροσβέστες, τα στελέχη σωματων που έγιναν γέφυρες για να σωθούν άνθρωποι»

Για την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας το ΚΚΕ κάλεσε τον Υπουργό υγείας να καταθέσει στην Βουλή τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν γίνει.

Ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τον Ευρωπαίο επίτροπο απασχόλησης βρέθηκαν στο Συντονιστικό Κέντρο στο κτήριο της περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου με μέριμνα του στρατού συγκεντρώνονται και διανέμονται οι προμήθειες προς τους πλημμυροπαθείς.
 
Είναι ώρα η Ευρώπη να δείξει τα αντανακλαστικά της, υπογράμμισε ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες και ζήτησε αύξηση του ποσού που προβλέπεται στο γεωργικό αποθεματικό.
 
Η καταβολή φορολογικών οφειλών πληγέντων από φυσικές καταστροφές αναστέλλεται Η παράταση για την καταβολή φορολογικών οφειλών φτάνει έως και τους 6 μήνες. 
 
Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε διάταξη που θα προβλέπει μηδενική συμμετοχή των Θεσσαλών σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις.
 
Κινητές μονάδες ΕΟΔΥ, πραγματοποιούν προληπτικό αντιτετανικό εμβολιασμό στους κατοίκους που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης στο εμβολιαστικό κέντρο που έχει στηθεί για το σκοπό αυτό στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
 
Εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη σε κάθε άνθρωπο, που έχει επηρεαστεί παρέχεται δωρεάν και ανώνυμα, όλο το 24ωρο, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 10306 του Υπουργείου Υγείας





Source link