Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Οι αλλαγές του Άγγελου που έγραψαν ιστορία 


 

Ήταν 12 Αυγούστου 1997 όταν η Σλοβακική Σπαρτάκ Τρνάβα, προηγήθηκε με 3-0, αλλά εν τέλει ηττήθηκε με το εντυπωσιακό 5-3 στην Τούμπα, μετά τις… επιθετικές αλλαγές του Έλληνα τεχνικού.

Το παιχνίδι της Κηφισιάς με τον Πανσερραϊκό στην Καισαριανή την Κυριακή (17/9) ήταν άκρως εντυπωσιακό και το τελικό 4-4 καθήλωσε το φίλαθλο ελληνικό κοινό. Τα “λιοντάρια” προηγήθηκαν με 3-0 και 4-2, αλλά η ομάδα των Βορείων Προαστίων έβγαλε αντίδραση και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, έπαιξαν οι κινήσεις του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο.

Με το σκορ 3-0 υπέρ του Πανσερραϊκού, μόλις στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Έλληνας τεχνικός της Κηφισιάς προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 34′, ώστε να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του και να παλέψει για την ανατροπή. Μάλιστα, ένας από τους παίκτες που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, ο 18χρονος Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, πέτυχε και το πρώτο γκολ των “νεοφώτιστων” μειώνοντας σε 3-1 στο 56ο λεπτό. Η ομάδα των βορείων προαστίων μείωσε και σε 3-2 με τον Οζέγκοβιτς στο 72′ και όλα έδειχναν ότι η ανατροπή… έρχεται. Οι Σερραίοι όμως, πέντε λεπτά αργότερα έκαναν το 4-2 και… αγκάλιασαν το τρίποντο. Η Κηφισιά ήταν… πολύ σκληρή για να πεθάνει και με γκολ των Τετέι (90’+6′) και Μποτία (90’+11′) “έκλεψαν” τον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο.

Στις 12 Αυγούστου 1997, στην “καυτή” Τούμπα, μπροστά σε 30.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ η Σλοβακική Σπαρτάκ Τρνάβα προηγήθηκε με 3-0 του “δικέφαλου του βορρά” βρίσκοντας δίχτυα με τους Μάρεκ Ουιλάκι (21’), Μίλαν Λούχοβι (23’) και ξανά Ουιλάκι (26’) σε ένα εφιαλτικό πεντάλεπτο για τους “ασπρόμαυρους”. Ο Ουιλάκι στο 31′ σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι για να μην παραβιαστεί η εστία της ομάδας του και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και έδωσε το σύνθημα για μια επική ανατροπή, η οποία έγινε πιο εφικτή στο 34′ όταν ο Σπύρος Μαραγκός με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 3-2.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης, βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από πολύ νωρίς έδωσε φουλ επιθετικό χαρακτήρα στον ΠΑΟΚ, αφού στο 34΄έβαλε τον Γιώργο Τουρσουνίδη αντί του Αχιλλέα Ζαφειρίου και στο 38’ τον Χρήστο Βελή στη θέση του Ζήση Βρύζα, κάτι που… βγήκε στον Έλληνα τεχνικό. Κι αυτό γιατί με τη συμπλήρωση 45 λεπτών παιχνιδιού ο Βελής τροφοδότησε τον Μαραγκό και εκείνος διπλασίασε τα τέρματά του ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Η Τούμπα πήρε φωτιά, όταν ο Κώστας Φρατζέσκος με σουτ εκτός περιοχής στο 52′ ολοκλήρωσε την ανατροπή γράφοντας το 4-3. Ο Αναστασιάδης, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Παούλ Κομίνγκες αντί του Άντριου Ραμπούτλα για μια τελευταία επιθετική… πινελιά. Με τον Πέρσι Ολιβάρες στο 80′ να διαμορφώνει το τελικό 5-3. Η αποβολή του Μαραγκού στο 68′ δεν επηρέασε σε κανένα σημείο τον ΠΑΟΚ ο οποίος χάρισε στους φιλάθλους του μια αξέχαστη βραδιά.

Δύο παιχνίδια, οκτώ γκολ, δυνατές συγκινήσεις, μια επική ανατροπή και ένα συγκλονιστικό φινάλε, όπου είχαν κοινό παρονομαστή τις γρήγορες και αποτελεσματικές διορθωτικές κινήσεις δύο Ελλήνων τεχνικών.//

 

 



Source link