Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ξεπέρασε το σοκ και έκανε την ανατροπή η Σίτι


 

Με νίκη έκανε την πρεμιέρα της στο UEFA Champions League η πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 του ημιχρόνου και επικράτησε στα 90 λεπτά με 3-1 του Ερυθρού Αστέρα, κατακτώντας έτσι τους πρώτους τρεις βαθμούς στον 7ο όμιλο.

Παρότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχασε ένα… κάρο ευκαιρίες, βιώνοντας ένα από τα χειρότερα ευρωπαϊκά του βράδια, παρότι οι “ερυθρόλευκοι” του Βελιγραδίου σκόραραν κόντρα στη ροή του ματς στο τέλος του πρώτου μέρους, η Μάντσεστερ Σίτι είχε τον τρόπο να γυρίσει την αναμέτρηση και να φτάσει τελικά σε μία άνετη νίκη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι “πολίτες” ξεκίνησαν δυναμικά, με τον κλασικό τους ρυθμό και την ταχύτατη κυκλοφορία τους, αλλά οι Σέρβοι άντεξαν τη γρήγορη αρχή των πρωταθλητών, αμυνόμενοι επαρκώς. Στο 15′, ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για τη Σίτι, με το δυνατό σουτ του Ρόδρι να σταματάει στον Γκλέιζερ ο οποίος έκανε ίσως την απόκρουση της αγωνιστικής και συνολικά ήταν “βράχος” για την ομάδα του.

Στον 25ο λεπτό, η μεγαλύτερη φάση της Σίτι ανήκε στον πρώτο σκόρερ της, Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, αλλά η κεφαλιά του χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 29′, ο Ισραηλινός γκολκίπερ αρνήθηκε και από τον Ακέ το 1-0, στην ελεύθερη κεφαλιά του Ολλανδού.

Πέντε λεπτά μετά, ο Νορβηγός σέντερ φορ αστόχησε ξανά, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά από πλεονεκτική θέση και στο 41′ που ήρθε η ώρα του Φόντεν να απειλήσει την εστία του Γκλέιζερ με το κεφάλι, ο πορτιέρο του Ερυθρού Αστέρα είπε ξανά ένα μεγάλο “όχι”. Ο 27χρονος γκολκίπερ, ήταν ήδη ο αστέρας της βραδιάς.

Κόντρα στη ροή του ματς και προς έκπληξη όλων, οι Σέρβοι άνοιξαν το σκορ με τον Μπουκαρί στο 45′ ο οποίος νίκησε την παγίδα του οφσάιντ και πλάσαρε τον Έντερσον υποδειγματικά. Το γκολ του Γκανέζου ακυρώθηκε αρχικά, αλλά ο VAR είδε καλύτερα τη φάση και εν τέλει μέτρησε το γκολ, για το 1-0 των “ερυθρολεύκων” του Βελιγραδίου στο “Έτιχαντ”.

Αυτοί ήταν οι αριθμοί στο ημίχρονο:

Στα ίσα έφερε το ματς η πρωταθλήτρια Ευρώπης με το… καλησπέρα του δευτέρου μέρους. Ο Άλβαρεζ δέχτηκε μία κάθετη πάσα από τον Χάαλαντ στο 47′ καθώς και οι δύο πήγαιναν κατά μέτωπο της άμυνας των Σέρβων και αφού πέρασε τον μέχρι τότε… αδιαπέραστο Γκλέιζερ, έκανε το 1-1. Έχοντας πάρει φόρα για τα καλά, οι “πολίτες” έκαναν στο… καπάκι το 2-1 με τον Γουόκερ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Ο Χάαλαντ απέδειξε πως δεν ήταν η βραδιά του στο 57′, καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος μπλοκάρισμα του Γκλέιζερ και σε απόσταση… εκατοστών έστειλε την μπάλα πάνω στον Ισραηλινό πορτιέρο αντί προς τα δίχτυα. Η “λύτρωση” για τη Σίτι ήρθε ξανά από τον Άλβαρεζ, ο οποίος εκτέλεσε άψογα από στημένη μπάλα στο 60ο λεπτό και ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο γκολκίπερ των Σέρβων έγινε από “hero to zero”, κάνοντας ένα τραγικό λάθος, αφού το φαλτσαριστό σουτ του Αργεντινού επιθετικού γλίστρησε από τη γροθιά του.

Η κυριαρχία και ο μονόλογος των πρωταθλητών Ευρώπης συνεχίστηκε, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη και τους παίκτες του Γκουαρδιόλα να μην… ξεκολλάνε από την περιοχή της ομάδας του Βελιγραδίου. Το αποτέλεσμα αυτού, ήταν το γκολ που έβαζε “μαξιλαράκι ασφαλείας” και τελείωνε την υπόθεση της βραδιάς. Ο Ρόδρι ελίχθηκε όμορφα, βρήκε λίγο χώρο και πλάσαρε όμορφα για την απέναντι δεξιά γωνία του τέρματος, κάνοντας το 3-1 στο 73′.

Στα τελευταία 20 λεπτά του παιχνιδιού, οι “πολίτες” έριξαν τους ρυθμούς, κυκλοφόρησαν σωστά και επιτίθονταν μόνο όποτε υπήρχε ξεκάθαρη ευκαιρία. Παρότι είχαν τις ευκαιρίες τους, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν πίεσαν παραπάνω από όσο χρειαζόταν, φτάνοντας έτσι ξεκούραστα στο σφύριγμα της λήξης τους τρεις βαθμούς στον 7ο όμιλο.//ΓΑ

ΓΚΟΛ: 45′ Μπουκαρί, 47′, 60′ Άλβαρεζ, 73′ Ρόδρι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24′ Ρόδρι, 32′ Ρόντιτς, 56′ Ντίας, 82′ Στάμενιτς
ΚΟΚΚΙΝΗ: 

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσόν, Γουόκερ, Ντίας (83′ Λιούις), Ακέ, Γκόμεζ (58′ Ακάντζι), Ρόδρι (83′ Φίλιπς), Νούνες, Σίλβα (44′ Ντοκού), Φόντεν (83′ Μπομπ), Άλβαρεζ, Χάαλαντ.
Ερυθρός Αστέρας (Μπάρακ Μπακχάρ): Γκλέiζερ, Μιχαΐλοβιτς, Ντγιγκά, Ντράγκοβιτς, Ρόντιτς, Στάμενιτς, Χουάνγκ, Μπουκαρί (82′ Ντεγκένεκ), Ίβανιτς (68′ Ολαγίνκα), Μίτροβιτς (77′ Λούσιτς), Εντιαγέ (68′ Κρασό).

Δείτε τη βαθμολογία των ομίλων του Champions League, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.





Source link