Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ξέρουμε ποιος (ή μάλλον ποια) θα είναι η επόμενη guest designer του Jean Paul Gaultier


Η out of the box, statement designer, Simone Rocha, θα είναι η επόμενη guest couturier που θα συνεργαστεί με τον Jean Paul Gaultier για την δημιουργία της SS24 συλλογής υψηλής ραπτικής του οίκου που θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο στο Παρίσι στο πλαίσιο της Couture Week. Η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε από την εκπρόσωπο τύπου του Βρετανικού brand, αλλά η Rocha είχε ήδη μαρτυρήσει την συνεργασία μέσα από το Instagram της. O Gaultier της είχε στείλει μια ανθοδέσμη, η κάρτα της οποίας έγραφε: Συγχαρητήρια για το show σου, Τα λέμε στο επόμενό σου στο… Παρίσι!»

Αυτή η συνεργασία θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν σκεφτείς πως η Simone Rocha είναι εξαιρετικά ρομαντική, «μανούλα» στην δημιουργία φορτωμένων, statement σιλουέτων, στολισμένων με διαμάντια, πέρλες, μαργαριτάρια ενώ από την άλλη ο Gaultier φημίζεται για τους κορσέδες, τα έντονα prints, τα χαρακτηριστικά cone bras και τα smokings του. Μιλάμε για μεγάλες αποκλείσεις ως προς την αισθητική… 

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως η Simone Rocha θα είναι ο 6ος guest couturier μετά τον Julien Dossena του οίκου Pacco Rabanne, τον Haider Ackerman, τον Olivier Rousteing της Balmain, τον Glenn Martens του Y/Project και της Diesel και τον Chitose Abe του Sacai.

Μετά την απόσυρσή του από την πασαρέλα το 2020, ο Gaultier είχε αυτή την φανταστική – αν μας ρωτάς – ιδέα για τις couture συλλογές του οίκου. Ποια είναι αυτή δηλαδή; Να προσκαλεί διαφορετικούς κάθε φορά designers, με διαφορετικά βιώματα, στυλ, γούστα, αισθητική, εμπειρία, ερεθίσματα, και να τους προκαλεί να δημιουργήσουν εκείνοι την συλλογή, μπερδεύοντας τα βασικά στοιχεία του brand με την δική τους οπτική.  Πολύ, πολύ γρήγορα, αυτή του η σκέψη έγινε highlight-κορυφαία στιγμή για την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής, την οποία ανυπομονούμε κάθε σεζόν να απολαύσουμε.

Κεντρική φωτογραφία: Peter Kneffel/picture alliance via Getty Images)



Source link