Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ν.Παπαπέτρος: “Συμφωνεί με την εγκατάσταση της μονάδας LNG ο δήμαρχος Βόλου;”

338962796_762522702059557_1610663609813659321_n

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού, ποινικολόγος Νίκος Παπαπέτρου, έκανε την εξής δήλωση μετά τη νέα σημερινή αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ύστερα από το αίτημα που κατέθεσαν 17 δημοτικοί σύμβουλοι από τις αντιπολιτεύσεις για λήψη απόφασης στην έκφραση γνώμης του Δήμου, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη δημιουργία πλωτού σταθμού μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό:

«Σήμερα για άλλη μια φορά οι πολίτες του Βόλου θυμήθηκαν τι θα πει εμπαιγμός. Ο πρώτος πολίτης της πόλης, ο άνθρωπος που θα έπρεπε να έχει την πιο καθαρή θέση για την υγεία, το περιβάλλον και εν τέλει τη ποιότητα ζωής τους για ακόμα μια φορά κρύφτηκε, στην εξ’ αναβολής ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα συζητούσε για την εγκατάσταση της μονάδας LNG στον Παγασητικό.

Σήμερα για άλλη μια φορά οι επιστημονικοί σύλλογοι της πόλης είδαν την «πλάτη» της απαξίωσης, πιθανόν γιατί η γνώμη τους δε συνάδει με των «αρίστων» που ενοικούν στο ιστορικό κτήριο της Πλατείας Ρήγα Φεραίου.

Σήμερα για άλλη μια φορά ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, έδειξαν τις δημοκρατικές τους «ευαισθησίες» αγνοώντας τις αντιπολιτεύσεις και τα θεσμικά τους δικαιώματα, με μεθοδεύσεις που δεν ταιριάζουν ούτε σε πενταμελές μαθητικό συμβούλιο.

Επειδή ωστόσο όλη η πόλη, οι όμοροι δήμοι, οι επιστήμονες, οι δημοτικές παρατάξεις και οι ντόπιοι βουλευτές έχουν πάρει θέση ο δήμαρχος, όσο και αν το αποφεύγει, θα αναγκαστεί να πιεί το πικρό ποτήρι της αλήθειας.

Συμφωνεί ή όχι με την εγκατάσταση της μονάδας LNG στη περιοχή;

 Έχει συμβάλλει ή όχι στις σχετικές αδειοδοτήσεις;

Εμείς έχουμε πει ένα ξεκάθαρο όχι. Θα περιμένουμε με ανυπομονησία και την δική του τοποθέτηση».

www.ertnews.gr



Source link