Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ν. Πήλιο: 101 tablets από το Υπουργείο Παιδείας, σε μαθητές που θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση

Resizer_16957414315421

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή παρέδωσε 101 tablets, που εξασφάλισε ο Υπουργός Παιδείας, Κυρ. Πιερρακάκης από την COSMOTE και λειτουργούν ασύρματα, στον Αντιδήμαρχο Ν. Πηλίου, κ. Σουλδάτο και στους διευθυντές των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, 49 tablets παραδόθηκαν για τους μαθητές και τις μαθήτριες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 52 για τους μαθητές και τις μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που κατοικούν στις περιοχές του Πουρίου, του Κισσού, του Ανηλίου και του Αγ. Δημητρίου και για τις οποίες η αρχική ρύθμιση του ΥΠΑΙΘΑ με ημερομηνία 22-09-2023 προέβλεπε τηλεκπαίδευση λόγω της έλλειψης προσβασιμότητας των παιδιών στα σχολεία τους και της μη δυνατότητάς τους να μετακινηθούν ή να φιλοξενηθούν σε αίθουσες γειτονικών σχολείων και η οποία για τους ίδιους λόγους θα συνεχισθεί μετά το τριήμερο της 27ης Σεπτεμβρίου.

Η κ. Μακρή τόνισε για ακόμη μία φορά ότι απαράβατη προτεραιότητα του ΥΠΑΙΘΑ παραμένει η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών που κρίνεται από την διασφάλιση, μεταξύ άλλων, και της προσβασιμότητας και στο πλαίσιο αυτό η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου κίνησαν τις διαδικασίες, τάχιστα, και εξασφάλισαν την παροχή του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού.

www.ertnews.gr



Source link