Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Νετανιάχου: «Οι όμηροι θα απελευθερωθούν σταδιακά»

«Οι όμηροι θα απελευθερωθούν σταδιακά», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από χωριστές συνεδριάσεις τόσο του Υπουργικού Συμβουλίου Πολέμου όσο και του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής συνεδρίασης για την έγκριση της συμφωνίας για τους ομήρους, ο Νετανιάχου κατέστησε σαφές ότι το περίγραμμα της συμφωνίας περιλαμβάνει επισκέψεις του Ερυθρού Σταυρού στους ομήρους που δεν έχουν ακόμη απελευθερωθεί, καθώς και την προμήθεια φαρμάκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον τόνισε ότι «δεν θα σταματήσουμε μετά την κατάπαυση του πυρός».

Ο υπουργός Μπένι Γκαντζ μίλησε επίσης κατά την έναρξη της συνεδρίασης, λέγοντας ότι το περίγραμμα της συμφωνίας «είναι δύσκολο και επώδυνο από ανθρώπινη άποψη, αλλά είναι η σωστή συμφωνία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία ανταλλαγής ομήρων του Ισραήλ με τη Χαμάς θα ξεκινήσει την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νετανιάχου έχει την πλειοψηφία στο υπουργικό συμβούλιο

Η κυβέρνηση Νετανιάχου διαθέτει την πλειοψηφία στο υπουργικό συμβούλιο των 38 ατόμων για να εγκρίνει τη συμφωνία για τους ομήρους, παρά την αντίθεση των ακροδεξιών κομμάτων «Θρησκευτικός Σιωνισμός» και «Ιουδαϊκή Δύναμη» με τις έξι ψήφους που έχουν στο υπουργικό.

Το υπουργικό συμβούλιο υποστηρίζει τη συμφωνία, και πιθανώς θα συγκεντρώσει 19 ψήφους που κατέχει το κόμμα «Λικούντ» του πρωθυπουργού Νετανιάχου και πέντε ψήφους που ανήκουν στο κόμμα «Εθνικής Ενότητας» του υπουργού πολέμου Μπένι Γκαντζ αναφέρουν οι Times of Israel.

Το υπερορθόδοξο κόμμα «ΣΑΣ» θα ψηφίσει υπέρ της εκκολαπτόμενης συμφωνίας, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος του κόμματος. Ο αρχηγός του, Αριέχ Ντέρι, συμβουλεύτηκε τους θρησκευτικούς συμβούλους του υπερορθόδοξου κόμματος, οι οποίοι του «έδωσαν εντολή» να θέσει τις έξι υπουργικές θέσεις του κόμματος στο πλαίσιο της στήριξης της συμφωνίας για «να απελευθερώσει τους ομήρους που βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο». Ο Ντέρι απομακρύνθηκε από το υπουργικό συμβούλιο νωρίτερα αυτό το έτος, αλλά είναι παρατηρητής στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο.

Το κόμμα «Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τορά», που έχει δύο θέσεις, δεν έχει ακόμη εκφράσει δημόσια τις θέσεις του. Αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα στα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται να στηρίξει τη συμφωνία.

Περίπου 12-13 όμηροι θα απελευθερώνονται την ημέρα στη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός, λέει η πηγή, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει γυναίκες και ανήλικους κρατούμενους, με τον καθένα να επιστρέφει στην πόλη ή την κωμόπολη όπου ζούσε πριν από τη φυλάκιση, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης και Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι όμηροι που αναμένεται να απελευθερωθούν εάν επιτευχθεί συμφωνία θα περιλαμβάνουν 30 παιδιά, οκτώ μητέρες και 12 γυναίκες, αναφέρει η Haaretz.

Οι όροι για την απελευθέρωση των ομήρων

  • Τετραήμερη κατάπαυση εχθροπραξιών
  • Απελευθέρωση 50 Ισραηλινών ομήρων και 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων
  • Είσοδος 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
  • Παράταση κατάπαυσης εχθροπραξιών



Source link