Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Νίκησε και συνεχίζει να δουλεύει…


 

Ο Παναθηναϊκός των απουσιών επικράτησε με 84-75 του Περιστερίου στον αγώνα που διεξήχθη στο “Κλειστό Γυμναστήριο Ανδρέας Παπανδρέου”, για την τρίτη και τελευταία ημέρα του τουρνουά “Νίκος Φάσουρας”. Αμφότερες οι ομάδες έδειξαν θετικά στοιχεία, ωστόσο χρειάζονται ακόμα αρκετή βελτίωση.

Οι “πράσινοι” κατέκτησαν τη φιλική διοργάνωση, πετυχαίνοντας το 2Χ2 κόντρα στους οικοδεσπότες και την Κλουζ Νάποκα. Οι Ρουμάνοι ηττήθηκαν τόσο από την ΑΕΚ, όσο και από τον Παναθηναϊκό. Η “ένωση” επικράτησε της Κλουζ αλλά έχασε από το Περιστέρι, το οποίο μέτρησε αυτή τη νίκη, αλλά και την ήττα σήμερα (10/09).

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Μάριους Γκριγκόνις με 15 πόντους. Υπενθυμίζουμε πως το “τριφύλλι” αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες, μιας και οι Ερνάνγκομεθ, Λεσόρ και Παπαπέτρου δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα, ο Ντίνος Μήτογλου είναι τραυματίας, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο προφυλάχθηκε λόγω ενοχλήσεων.

Ο αγώνας

Ο ρυθμός ήταν υψηλός στα πρώτα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει γρήγορα στο παρκέ τις επιθετικές του αρετές. Ο Γκριγκόνις με πέντε γρήγορους πόντους έβαλε στο +4 (8-4) την ομάδα του στα πρώτα δυόμιση λεπτά. Η ευστοχία έξω από τη γραμμή των 6.75μ. ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του ματς, με το Περιστέρι να βρίσκει σουτ με τον Στέλιο Πουλιανίτη, ενώ το “τριφύλλι” είχε 3/4 τρίποντα (17-13, 4′). Οι παίκτες του Σπανούλη συνέχισαν με την ίδια ενέργεια που είχαν και στο χθεσινό (09/09) ματς με την ΑΕΚ, σε άμυνα κι επίθεση. Ο Νέιτ Ρένφρο ξεχώρισε και πάλι σε αυτόν τον τομέα, με δύσκολα καλάθια αλλά και σημαντικά επιθετικά ριμπάουντ. Το σύνολο του Αταμάν δεν… έπεσε σε ολόκληρη τη διάρκεια του δεκαλέπτου και σε συνδυασμό με την υψηλότερη ένταση στην άμυνα κατάφερε να επιστρέψει στον πάγκο με το +13 (31-18).

Οι δύο προπονητές άνοιξαν το ροτέισον από ένα σημείο κι έπειτα, θέλοντας να δώσουν χρόνο κι ευκαιρίες σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες. Η συγκεκριμένη εξέλιξη επηρέασε το ρυθμό στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Το “τριφύλλι” είδε τους Καλαϊτζάκη και Σαμοντούροβ να δίνουν σημαντικές βοήθειες από τον πάγκο. Η ευστοχία, ειδικά για τον Παναθηναϊκό, σταμάτησε να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα. Αντίθετα, το Περιστέρι βρήκε κάποια σουτ με τους Χουγκάζ και Γουίλιαμς, μειώνοντας έτσι στους εννέα (39-30, 15′). Λίγο αργότερα, ο Τζέιλεν Χαντς έφερε τους “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” στο -5 (43-38), με δύο τρίποντα. Η εικόνα των γηπεδούχων βελτιωνόταν όσο περνούσε η ώρα, ενώ οι “πράσινοι” φαινόταν να μην μπορούν να συνεχίσουν στο ίδιο επίπεδο επιθετικά, μιας και ακόμα βρισκόμαστε στο Σεπτέμβριο. Εν τέλει, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 48-44 υπέρ των Αθηναίων, το οποίο διαμορφώθηκε από ένα τρίποντο του Τζο Ράγκλαντ στα 15″ και μία βολή του Όλεκ Μπαλτσερόφσκι στην εκπνοή.

Οι μονομαχίες για κάθε κατοχή και καλάθι ήταν πολύ σκληρές, σε ολόκληρο το 40λεπτο. (INTIME Sports)

Οι παίκτες του Σπανούλη πραγματοποίησαν ένα… ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και πέρασαν μπροστά στο σκορ (51-48), με ένα σερί 7-0. Αυτή η εξέλιξη έκανε… έξαλλο τον Αταμάν, που κάλεσε μέσα σε δυόμιση λεπτά τους παίκτες του στον πάγκο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν έως και το 55-51, χάρη στο σκοράρισμα του Μήτρου-Λονγκ. Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια πάτησε… το πόδι στο γκάζι και επανήλθε στην πρωτοπορία (58-55, 26′), με ένα σερί 7-0 που “υπέγραψε” ο Λούκα Βιλντόζα με τρίποντο. Ο Κώστας Σλούκας στη συνέχεια το… διεύρυνε (61-55, 27′) πετυχαίνοντας νέο σουτ έξω από τα 6.75μ., το οποίο ήρθε και προστέθηκε στην ήδη εξαιρετική του παρουσία τόσο στο εκτελεστικό κομμάτι, όσο και στο δημιουργικό. Τα… γκάζια του Τούρκου προπονητή έπιασαν τόπο και στην άμυνα, μιας και οι “πράσινοι” είχαν ανεβάσει την έντασή τους, ενώ είχαν πάρει και τον έλεγχο των ριμπάουντ με τον Μπαλτσερόφσκι. Το Περιστέρι πάντως δεν έλεγε να… τα παρατήσει και έβρισκε συνεχώς τρόπους να μένει κοντά στο σκορ (63-62, 29′), κυρίως με καλάθια του Χαντς. Μάλιστα, κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίοδο στην πρωτοπορία, με 64-63.

Ο Αμερικανός συνέχισε… καυτός και στην τελευταία περίοδο, μιας και έκανε γρήγορα το 67-63 με νέο τρίποντο. Το “τριφύλλι” ωστόσο αντέδρασε, περνώντας ξανά μπροστά το σκορ με έξι συνεχόμενους πόντους (69-67, 33′). Ο Ρένφρο συνέχισε να… κλέβει καρδιές και να κερδίζει χειροκροτήματα από το κοινό, λόγω της ενέργειας και του πάθους που έβγαζε, αλλά και των θεαματικών φάσεων του κοντά στα δύο καλάθια. Η διαφορά δεν ξέφυγε σε κανένα σημείο, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να διατηρείται… μπροστά, με τον Σλούκα να συνεχίζει να μοιράζει καλάθια στους συμπαίκτες του (78-73, 36′). Οι “πράσινοι” διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το τελευταίο τρίλεπτο, κλείνοντας το ματς με νίκη (84-75) και το τουρνουά με το 2Χ2.

Τα δεκάλεπτα: 18-31, 44-48, 64-63, 75-84

Οι δύο ομάδες βραβεύτηκαν από την κόρη του Νίκου Φάσουρα, Τζένιφερ, για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά. (INTIME Sports)

Τα αποτελέσματα του τουρνουά “Νίκος Φάσουρας”:

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

ΑΕΚ – Κλουζ Νάποκα 82-76

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

Περιστέρι – ΑΕΚ 80-61
Παναθηναϊκός – Κλουζ Νάποκα 98-82

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου

Περιστέρι – Παναθηναϊκός 75-84



Source link