Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μπλε Φεγγάρι: Η Ακρόπολη δεν θα είναι ανοιχτή για το κοινό αύριο το βράδυ

Το υπουργείο Πολιτισμού, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακρόπολης δεν θα είναι ανοικτός για το «Μπλε Φεγγάρι».

«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών ενημερώνει ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις της Πανσελήνου του Αυγούστου 2023. Κατά συνέπεια, δεν θα είναι ανοιχτός για το κοινό τις βραδινές ώρες της πανσελήνου, την Πέμπτη 31 Αυγούστου», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο Πολιτισμού στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είναι το «Μπλε Φεγγάρι»

Σήμερα Τετάρτη θα κάνει την εμφάνισή της η μεγαλύτερη και φωτεινότερη πανσέληνος του 2023, η περίφημη «μπλε υπερπανσέληνος» ή αλλιώς «Μπλε Φεγγάρι».

Πρόκειται για μια συνθήκη που εμφανίζεται ανά δύο με τρία χρόνια. Όταν δηλαδή αθροίζονται οι ημέρες που περισσεύουν από τις συνολικά 29.53 μεταξύ της μιας πανσελήνου από την επόμενη.

Γι’ αυτό και φυσιολογικά κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα – μία κάθε μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη NASA, το όνομά του πηγάζει από την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία το 1883, όταν μπόλικη στάχτη σκορπίστηκε σε απόσταση ίση με 80 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το φεγγάρι να λάβει μια ιδιαίτερη μπλε-πράσινη απόχρωση για δύο ολόκληρα χρόνια.



Source link