Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μπλακάουτ στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές – Πρόβλημα και για την Ελλάδα

Η τεχνική κατάρρευση στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, που σημειώθηκε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, μπορεί να τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά το ντόμινο καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια συνεχίζεται. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν έρθει αντιμέτωποι με ένα ταξιδιωτικό «αλαλούμ» που επηρεάζει τόσο τη χώρας μας, όσο και ολόκληρη την Ευρώπη.

Η διακοπή λειτουργίας του συστήματος άφησε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να εισάγουν χειροκίνητα τις διαδρομές των πτήσεων, αφού τα ψηφιακά συστήματά τους έπεσαν σε μια «δικτυακή» βλάβη του υπολογιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακυρώθηκαν περίπου 1.200 πτήσεις

Εκτιμάται ότι 1.200 πτήσεις από και προς τη Βρετανία ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την Independent, ενώ χιλιάδες άλλες καθυστέρησαν, δημιουργώντας σύγχυση στους επιβάτες.

Η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) δήλωσε στις 15:15 το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Δευτέρας ότι «εντόπισε και αποκατέστησε» το τεχνικό πρόβλημα, αλλά αργότερα προειδοποίησε πως η αναστάτωση που ακολούθησε θα μπορούσε να διαρκέσει για μέρες. Η NATS επισήμανε επίσης ότι η βλάβη θα διερευνηθεί «πολύ διεξοδικά».

Περίπου ένα εκατομμύριο επιβάτες επρόκειτο να πετάξουν από και προς τη Βρετανία τη Δευτέρα (28/8), ημέρα αργίας για το «νησί», με πολλούς επιβάτες να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις έως και 12 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προειδοποιούν τους επιβάτες για «πολύ μεγάλες» καθυστερήσεις

Η ευρωπαϊκή αρχή εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol προειδοποίησε για «πολύ μεγάλες» καθυστερήσεις, και τα αεροδρόμια τόσο εντός, όσο και εκτός Βρετανίας ενημέρωσαν τους επιβάτες να προετοιμαστούν για αναμονές και ακυρώσεις. Οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να πετάξουν προς τη Βρετανία από ευρωπαϊκά αεροδρόμια δήλωσαν ότι τους είπαν να αναμένουν καθυστερήσεις αρκετών ωρών ή και περισσότερο.

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στο Χίθροου -τον πιο πολυσύχναστο αεροπορικό κόμβο της Ευρώπης-, το οποίο προέτρεψε τους επιβάτες «να ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο μόνο εάν επιβεβαιωθεί ότι η πτήση τους εξακολουθεί να εκτελείται».

«Οι εργαζόμενοι στο Χίθροου εργάζονται όσο πιο σκληρά μπορούν για να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις και να βοηθήσουν εκείνους των οποίων τα ταξίδια έχουν επηρεαστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.



Source link