Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μπλίνκεν: «Οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται «εντατικά» μαζί με τους συμμάχους τους για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς. Είπε ότι συναντήθηκε με τις οικογένειες ορισμένων από αυτούς τους ομήρους την Πέμπτη. «Η αγωνία τους είναι μεγάλη», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ έχει «ό,τι χρειάζεται» για να αμυνθεί καθώς συνεχίζει να απαντά στην καταστροφική επίθεση της Χαμάς, είπε.

Οι ΗΠΑ είναι επίσης σε συνεχή επικοινωνία με Ισραηλινούς αξιωματούχους και διεθνείς οργανισμούς, όπως οι υπηρεσίες του ΟΗΕ και η ΔΕΕΣ για να παράσχουν βοήθεια σε αμάχους στη Γάζα, είπε.

«Συνεχίζουμε να συζητάμε με το Ισραήλ τη σημασία της λήψης κάθε δυνατής προφύλαξης για την αποφυγή πληγμάτων σε αμάχους. Αναγνωρίζουμε ότι πολλές παλαιστινιακές οικογένειες στη Γάζα υποφέρουν χωρίς δική τους ευθύνη και ότι Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους», είπε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι οι προσπάθειες για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα περιπλέκονται από το γεγονός ότι η Χαμάς συνεχίζει να χρησιμοποιεί αθώους πολίτες «ως ανθρώπινες ασπίδες».

«Η Χαμάς φέρεται επίσης να έχει αποκλείσει τους δρόμους για να εμποδίσει τους Παλαιστίνιους να μετακινηθούν νότια», είπε ο Μπλίνκεν.



Source link