Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μπαρτζώκας: «Θα πάρουμε παίκτη… θα μας κάνει καλύτερους»


 

Ο τεχνικός των “ερυθρόλευκων” ανέφερε πως η ομάδα του Πειραιά σκοπεύει να πάρει παίκτη, ο οποίος πρέπει να τους κάνει καλύτερους, με μία λίστα τάξεως τριών – τεσσάρων αθλητών να έχει δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην αγορά για νέο παίκτη, λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για την έρευνα στην αγορά, με στόχο την ένταξη νέου παίκτη στο “ερυθρόλευκο” σύνολο.

Τόνισε την ιδιόμορφη κατάσταση στην Αμερική και συγκεκριμένα στο NBA, το γκρουπ των διεθνών που συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα του, αλλά ανέφερε και το επερχόμενο τουρνουά, στο οποίο θα δώσει το “παρών” και ο Ολυμπιακός, στο “Νεόφυτος Χανδριώτης”.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

«Θα πάρουμε ακόμα έναν παίκτη. Είμαστε μια ομάδα που τερμάτισε και πέρσι και πρόπερσι στην 1η και στην 2η θέση της κανονικής διάρκειας στην Euroleague. Το επίπεδό μας είναι πολύ υψηλό. Δεν μπορούμε να πάρουμε έναν παίκτη έτσι για να τον πάρουμε και να πούμε ότι πήραμε παίκτη. Πρέπει να πάρουμε έναν παίκτη ο οποίος θα μας κάνει καλύτερους. Και αυτοί οι παίκτες δεν είναι πολλοί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στην Αμερική είναι ιδιόμορφη η κατάσταση. Έτσι όπως είναι το status του NBA, τα χρήματα που υπάρχουν εκεί και κάποιοι νέοι νόμοι με two way συμβόλαια, δεν είναι εύκολο να πείσεις κάποιον παίκτη να έρθει στην Ευρώπη. Είναι πολύ ελκυστικό το ΝΒΑ. Αν παίξει κάποιος καλά, τα χρήματα είναι πολλά και εμείς δεν είναι εύκολο να βρούμε παίκτη στο επίπεδό μας.

Έχουμε στοχεύσει σε 3-4 περιπτώσεις και πιστεύω ότι κάποια από αυτές θα ολοκληρωθεί ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Έχουμε έξι διεθνείς. Είμαστε η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς από όλη την Eurolegue. Όλες οι ομάδες είχαν μέχρι πέντε, τέσσερις, τρεις, δύο. Κάποιες και κανέναν όπως για παράδειγμα η Μακάμπι. Ο Μιλουτίνοφ συνεχίζει να παίζει, ενώ ο Φαλ ήρθε σήμερα, πρώτη μέρα είναι εδώ. Ενώ οι Έλληνες διεθνείς έχουν άδεια έως και την Κυριακή γιατί έχουν παίξει 10 ματς σε αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα να είμαστε τελείως ανέτοιμοι σε αυτό το σημείο».

Για το “Νεόφυτος Χανδριώτης” που θα πάρει μέρος ο Ολυμπιακός, είναι τιμητικό για μας που ερχόμαστε κάθε χρόνο στην Κύπρο. Νοιώθουμε πολύ ωραία από τη φιλοξενία. Για μένα είναι ιδιαίτερα συγκινητικό που παίζουμε για τη μνήμη του Νεόφυτου. Ξέρω πολύ καλά την ιστορία, έχω γνωρίσει την οικογένειά του. Πραγματικά νοιώθω μεγάλη χαρά που βοηθούμε λίγο για να τον θυμόμαστε κάθε χρόνο. Γενικά η ατμόσφαιρα στα παιχνίδια είναι πολύ καλή. Το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ καλό. Μας δίνεται η δυνατότητα να τεστάρουμε σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε πριν την Ευρωλίγκα. Πιστεύω ότι αυτό το τουρνουά θα δώσει μια καλή εικόνα για το που μπορούμε να φτάσουμε φέτος».//ΓΚ



Source link