Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μορόν: «Ήμουν τρομαγμένος με την ιδέα αποχώρησης από την Ισπανία, ο Άρης είναι μια φανταστική ομάδα»


 

Ο Ισπανός επιθετικός του Άρη παραχώρησε συνέντευξη σε Μέσο της χώρας του και μίλησε για όλους και για όλα.

Ο Λορέν Μορόν είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των ”κίτρινων” στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας και της Super league με επτά γκολ.

Ο 29χρονος Ισπανός μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία του με την φανέλα του Άρη, σχολίασε τις επιδόσεις του, ενώ, εξέφρασε και την έκπληξή του για το θέμα των φωτοβολίδων στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις 

«Ήμουν τρομαγμένος με την ιδέα αποχώρησης από την Ισπανία, θα έλεγα ότι φοβήθηκα αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος. Ο Άρης είναι μια φανταστική ομάδα σε μια φανταστική πόλη. Γνώριζα φυσικά την ομάδα που έπαιζε στην Ευρώπη, αλλά δεν έβλεπα το ελληνικό Πρωτάθλημα», ανέφερε αρχικά και αναφέρθηκε στις συζητήσεις του με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι.

«Συζήτησα με τον Πελεγκρίνι και με συμβούλεψε να έρθω στον Άρη. Δεν είχα φύγει από την Ισπανία, είδα όμως ότι η περίπτωσή μου είχε ομοιότητες μ’ αυτή του πατέρα μου, ο οποίος ήταν επίσης ποδοσφαιριστής και πάντα μετάνιωνε που δεν άφησε την Ισπανία και δεν έβλεπε τον κόσμο χάρη στο ποδόσφαιρο. Το έκανα κυρίως για αυτό, για να βγω από τη ζώνη άνεσής μου. Μετά μίλησα με τον Χουλιάν Κουέστα, ο οποίος είναι εδώ για μερικά χρόνια, και μου είπε ότι ήταν ένα καλό μέρος για να βγω έξω για πρώτη φορά. Και δεν με έχει κοροϊδέψει. Είμαι ευχαριστημένος».

Για την προοπτική της Σαουδικής Αραβίας: «Ναι, μου είχε πει ο εκπρόσωπός μου ότι είχε κάτι αλλά δεν τολμούσα να πάω τόσο μακριά. Είμαι πολύ οικογενειακός τύπος και στη Σεβίλλη είχα την οικογένειά μου δύο ώρες μακριά. Στη Λας Πάλμας η προσαρμογή ήταν δύσκολη για μένα, αλλά είχα την δυνατότητα να πάω στη Μαρμπέγια. Στην Αραβία δεν θα είχα αυτή την επιλογή και με τρόμαξε πολύ. Μετά ήρθα στην Ελλάδα, που είναι επίσης μακριά. Διάλεξα τον Άρη και δεν μετανιώνω για την επιλογή μου».

Για το θέμα με τις φωτοβολίδες που εξέπληξαν τον ίδιο αλλά δεν προκαλούν εντύπωση στους Έλληνες φιλάθλους: «Νιώθω τυχερός που έπαιξα στην Μπενίτο Βιγιαμαρίν (σ. σ. η νέα έδρα της Μπέτις) και μετά από αυτή την εμπειρία δεν υπάρχει κάτι να με εκπλήξει. Βέβαια, μου έχει τραβήξει την προσοχή το θέμα των φωτοβολίδων. Για μένα είναι κάτι νέο, φαίνεται όμως ότι εδώ επιτρέπεται. Παίξαμε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και το γήπεδο ήταν γεμάτο φωτοβολίδες ενώ το παιχνίδι σταμάτησε για αρκετά λεπτά λόγω του καπνού. Προσωπικά μου φάνηκε περίεργο, αλλά στην Ελλάδα το δέχονται κανονικά».

Για την επιθυμία του να αγωνίζεται και στα επτά τέρματα που έχει πετύχει: «Το μόνο πράγμα που χρειαζόμουν ήταν αυτοπεποίθηση. Είναι κάτι που νομίζω ότι έχω εδώ. Νομίζω ότι έχω χάσει δύο χρόνια ποδόσφαιρο και θέλω να τα ξαναπάρω. Πριν από λίγες ημέρες έβαλα ένα γκολ στον Παναθηναϊκό αλλά έφυγα θυμωμένος από το γήπεδο γιατί θα μπορούσα να βάλω άλλα δύο. Απαιτώ πολλά από τον εαυτό μου γιατί υπάρχουν καλύτερες ομάδες από τον Άρη και επιθετικοί που έχουν πολύ πιο εύκολο χρόνο να σκοράρουν. Πρέπει να είμαι αποτελεσματικός για να μπορέσω να παλέψω μαζί τους και να παραμείνω στον βαθμολογικό πίνακα».

Για τις τελικές προσπάθειες του: «Μερικές φορές μάλιστα παραπονιέμαι γιατί δεν μου φτάνουν οι μπάλες. Πολλές φορές ο προπονητής μου λέει να μη διστάσω να κάνω την τελική προσπάθεια. Φέτος το καλοκαίρι στην ομάδα ήρθαν 18-19 παίκτες κι αυτό μας κάνει να έχουμε ένα μειονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Υπήρξε και αλλαγή προπονητή στην αρχή της σεζόν. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές και νομίζω ότι τώρα είναι που βρίσκουμε ισορροπία», απάντησε και ρωτήθηκε για τα πολλά φάουλ που έχει δεχθεί. «Έχω φάει πολύ ξύλο. Το περίμενα, αλλά πίστευα ότι το ξύλο θα μοιράζονταν σε όλη την ομάδα, όχι ότι θα έδιναν μόνο σ’ εμένα. Τα παιχνίδια τελειώνουν και όταν γυρίζω σπίτι και κάθομαι στον καναπέ νιώθω σαν να με έχουν χτυπήσει». //ΜΛ.



Source link