Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μιλουτίνοφ: «Δείχνουμε σε όλους πόσο καλή ομάδα είμαστε»


 

Η Σερβία παρουσιάστηκε πιο έτοιμη από τον Καναδά και με εξαιρετικό μπάσκετ επικράτησε με 95-86 και εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο 28χρονος σέντερ τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η ενέργει, το πάθος και η καταπληκτική άμυνα των Σέρβων βραχυκύκλωσαν τον Καναδά και όπως αναφέρει και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στις δηλώσεις του λίγο μετά την λήξη της αναμέτρησης: «Έπρεπε να πάνε πάνω στον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και οι πέντε παίκτες. Δεν μπορεί να τον μαρκάρει μόνο ένας. Είναι καταπληκτικός παίκτης και ξέραμε ότι θα βάλει αυτούς τους πόντους, απλά ξέραμε ότι πρέπει να τον κάνουμε να δουλέψει σκληρά για κάθε πόντο. Η ενέργεια και η άμυνα ήταν το κλειδί. Κάναμε step-up μετά την ήττα μας από την Ιταλία και δείχνουμε σε όλους πόσο καλή ομάδα είμαστε».

Ο Σέρβος σέντερ ολοκλήρωσε τον αγώνα με double-double και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του αγώνα μαζί με τον Μπογκντάνοβιτς (23π.) και τον Ντόμπριτς (16π.). Και όπως είπε και ο ίδιος: «Ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Δεν ήμουν μόνο εγώ. Ήταν ομαδική προσπάθεια στο υψηλότερο επίπεδο η σημερινή. Όλοι έπρεπε να δώσουμε στην ομάδα κάτι παραπάνω από τις δυνατότητές μας και το σημερινό παιχνίδι ήταν ακριβώς έτσι».

Όσον αφορά τον αντίπαλο στον τελικό: «Όποιος έρθει στη συνέχεια, είτε οι ΗΠΑ, είτε η Γερμανία, θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Πρέπει να το απολαύσουμε σήμερα και να ετοιμαστούμε για όποιον έρθει στο επόμενο ματς».

Που αφιερώνει την νίκη αυτή: «Και αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη στον Μπόρισα Σίμανιτς. Χαιρόμαστε πολύ που καλυτερεύει μέρα με την ημέρα. Ανυπομονώ να τον δω. Ελπίζω να είναι περήφανος για εμάς. Θέλουμε να κάνουμε άλλο ένα βήμα για εκείνον». //ΜΛ.



Source link