Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Με νίκη στην “εποχή” Πλάθα


 

Στο πρώτο φιλικό της ΑΕΚ για την νέα σεζόν αντιμετώπισε την Κλουζ Ναπόκα, την οποία νίκησε με 82-76 και ξεκίνησε με το δεξί το τουρνουά “Νίκος Φάσουρας”. Ο τεχνικός της ΑΕΚ χρησιμοποίησε όλους τους διαθέσιμους παίκτες που είχε στο ρόστερ του, εν απουσία των διεθνών λόγω Mundobasket.

Ο αγώνας

Η “Ένωση” μπήκε αρκετά μουδιασμένη στον αγώνα, με τους Ρουμάνους να είναι εύστοχοι στις πρώτες επιθέσεις και να δυσκολεύει την ομάδα του Πλάθα να βρει πόντους. Μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά, ο προπονητής της ΑΕΚ άλλαξε την αρχική πεντάδα, καθώς είδε πως δεν λειτουργούσε το σχήμα που είχε επιλέξει. Μετά από τις αλλαγές οι “κιτρινόμαυροι” ξεκόλλησαν, έσπασαν το “ρόδι” και βρήκαν ρυθμό στην επίθεση με τον ΜακΡέι και τον Νετζήπογλου. Ο Ισπανός  έδωσε εντολή στους παίκτες του να πιέσουν την Κλουζ, με σκοπό να την αναγκάσουν σε λάθη και να δώσει εύκολες μπάλες στους παίκτες της “Ένωσης“. Ο Γκούζμαν ήταν από τους παίκτες που δυσκόλεψε την ΑΕΚ δίνοντας σφυγμό στην Κλουζ για να μένει κοντά στο σκορ. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Ζοάν Πλάθα ήταν αρκετά άστοχη από την γραμμή του τριπόντου έχοντας 4/18, με τους Ρουμάνους να κλείνουν το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα ενός πόντου 38-39.

Στο δεύτερο μέρος η Κλουζ ήθελε να μπει με τον ίδιο ρυθμό, όπως στο πρώτο ημίχρονο και βρήκε πάλι πόντους από την αμυντική αδυναμία της ΑΕΚ στους αιφνιδιασμούς. Η ομάδα του Σίλβασαν είχε επιλογές στην “front line” με τον Μέγερις να είναι ασταμάτητος μέσα στο ζωγραφιστό και να σκοράρει ακατάπαυστα, με τους παίκτες του Πλάθα να μην έχουν τρόπο να το σταματήσουν και να πέφτουν στην παγίδα των φάουλ. Οι “κιτρινόμαυροι” έψαξαν απαντήσεις πάλι μέσα από την επίθεση τους, αλλά τα τρίποντα που είχαν στα μέσα της τελευταίας περιόδου ήταν 6/22 με  38% στα εντός πεδιάς. Αυτό έδωσε την εντύπωση πως έπρεπε η άμυνα να σφίξει και μέσα από τους ψηλούς της ομάδας να κλείσουν τους δρόμους προς το καλάθι. Έτσι ακριβώς και έγινε, με τον Πλάθα να βάζει τον εξαιρετικό Καμπενγκέλε,να σφραγίζει το χρώμα και σε άμυνα και επίθεση να έχει τα κλειδιά της νίκης για την ΑΕΚ. Οι Ρουμάνοι πάλεψαν αλλά με ψυχραιμία από την γραμμή των βολών ο “δικέφαλος” βρήκε τους εύκολους πόντους για να σφραγίσει την πρώτη νίκη της στην “νέα εποχή” Πλάθα με σκορ 82-76.

 

Τα δεκάλεπτα: 16-12,22-27,19-20,25-17

AEK (Ζοάν Πλάθα): Τζάστιν Τίλμαν, Τσέισον Ραντλ, Ζώης Καράμπελας, Δημήτρης Φλιώνης, Άλφης Πιλάβιος, Όμηρος Νετζήπογλου, Μπεν Μάκλεμορ, Γιάννης Κουζέλογου, Εμφιόντου Καμπενγκέλε, Θωμάς Κώττας, Μανώλης Μαραλιωτάκης, Τζόρνταν Μακρέι

Κλουζ Ναπόκα (Μιχάι Σιλβάσαν): Κάρελ Γκούζμαν, Μάρεκς Μέγερις, Ντέιβιντ Λαπούστε, Έντουαρντ Ροσκνάφκσι, Ντένις Σίλεϊ, Τούντορ Πέτριτς, Αντρίγια Στιπάνοβιτς, Εμάνουελ Κατέ, Μιχάι Ματσιούκα, Τζάρελ Έντι, Μπράις Τζόουνς, Πάτρικ Ρίτσαρντς.//ΓΡ.



Source link