Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Με ηρωική ανατροπή το Καζακστάν την Φινλανδία, αναμένει ακόμα αντίπαλο η Εθνική


 

Ολοκληρώνοντας μία συγκλονιστική ανάκαμψη στο ματς, οι Καζάκοι επικράτησαν των Σκανδιναβών στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι με 2-1, κρατώντας έτσι “ζωντανές” τις ελπίδες τους για πρόκριση μέσω του 8ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2024.

Ο αγώνας

Οι Σκανδιναβοί μπήκαν με το “πόδι στο γκάζι” στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι και αποφασισμένοι να κατακτήσουν την 3η θέση του 8ου ομίλου, αφού απειλούσαν αδιάκοπα την εστία του Σάτσκι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Καζάκο γκολκίπερ να τους λέει «όχι» δις. Η Φινλανδία βρήκε τελικά το γκολ που άξιζε στο 28′ μέσω στημένης μπάλας, με τον Τέιλορ να εκτελεί φανταστικά, στέλνοντας την “στρογγυλή θεά” στο “παράθυρο” της εστίας.

Το Καζακστάν συνέχισε να πολιορκείται από την ομάδα του Μάρκου Κανέρβα και στο δεύτερο μέρος, με τον Χάκανς να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 58′. Οι γηπεδούχοι συνειδητοποίησαν ότι θα μετανιώσουν τις χαμένες τους ευκαιρίες, όταν οι Καζάκοι άρχισαν να βγαίνουν από το “καβούκι” τους και απείλησαν στο 64′ με τον Ταγκιμπέργκεν ο οποίος με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Η αντεπίθεση ολοκληρώθηκε τελικά στο 77′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζαϊνουτντίνοφ ο οποίος έκανε το 1-1. Τρία λεπτά νωρίτερα, ο Χοσκόνεν έκανε χέρι μέσα στην περιοχή το οποίο δεν έδωσε ο διαιτητής, αλλά με την αρωγή του VAR, το πέναλτι δόθηκε έστω και με καθυστέρηση.

Ο Ζαϊνουτντίνοφ αναδείχθηκε σε ήρωα και πρωταγωνιστή της βραδιάς ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση των 90′, καθώς με καθοδηγούμενη κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους Καζάκους κάνοντας το 2-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι. Η ομάδα του Αντιέφ κράτησε με “νύχια και με δόντια” το προβάδισμά της μέχρι το τέλος, παλεύοντας μέχρι τέλους στην άμυνα και κάνοντας τα απαραίτητα φάουλ.

Με αυτό το συγκλονιστικό -όπως ήρθε- τρίποντο, το Καζακστάν ανεβαίνει στην 3η θέση στον 8ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024 και ελπίζει ακόμα για πρόκριση στην τελική φάση.

ΓΚΟΛ: 28′ Τέιλορ, 77′ Ζαϊνουτντίνοφ (πεν.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27′ Μαρότσκιν, 72′ Ιβάνοφ, 80′ Σαμορόντοφ, 82′ Βορογκόφσκι, 90+4′ Σκόρτσοφ, 90+5′ Οράζοφ
ΚΟΚΚΙΝΗ: 
ΔΟΚΑΡΙ: 64′ Ταγκιμπέργκεν

Φινλανδία (Κανέρβα): Χραντέτσκι, Άλχο (89′ Σόιρι), Χοσκόνεν, Ιβάνοφ, Γένσεν (89′ Ουρόνεν), Τέιλορ (78′ Κάλμαν), Καμαρά, Κάιρινεν, Χάκανς, Πογιάνπαλο, Πούκι (78′ Φορς).
Καζακστάν (Αντιέφ): Σάτσκι, Μπιστρόφ (88′ Ελάνοφ), Μαρότσκιν, Αλίπ, Κάιροφ (81′ Ταπάλοφ), Ζαϊνουτντίνοφ, Μπεϊσεμπέκοφ (55′ Κουάτ), Ταγκιμπέργκεν (87′ Σκόρτσοφ), Βορογκόφσκι, Οράζοφ, Σαμορόντοφ (86′ Αϊμπέτοφ).

Δείτε αναλυτικά τις βαθμολογίες των ομίλων, ΕΔΩ.//ΓΑ





Source link