Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Με ήττες στα διπλά, αλλά με το… χαμόγελο για την επιτυχία της Μπουρνιά


 

Με δύο αγώνες στο διπλό ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (08/09) η ελληνική αγωνιστική παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με αναπηρίες.

Στη διοργάνωση, που ρίχνει αυλαία σήμερα (09/09) στο Σέφιλντ της Αγγλίας, το δίδυμο των Γιώργου Μουχθή/Μάριου Χατζηκυριάκου (κλάση MD14), όπως και το ζευγάρι του Γρηγόρη Χρυσικού με την Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά (κλάση ΧD4) έχασαν άμεσα και δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε υψηλό πλασάρισμα.

Αναμφίβολα ωστόσο, το πρωτάθλημα κλείνει με θετικό απολογισμό και χαμόγελα τα γαλανόλευκα χρώματα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη μεγάλη επιτυχία της Μπουρνιά να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην κλάση 2 του απλού γυναικών, που ήταν και το δεύτερο σερί σε κορυφαία διοργάνωση ύστερα από εκείνο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του περασμένου Νοεμβρίου.

Στην Αγγλία αγωνίστηκε επίσης η Ειρήνη Δρακωνάκη (κλάση 6) έχοντας στο κοουτσάρισμα την προσωπική προπονήτριά της Ανίτας Χατσατριάν, ενώ αρχηγός αποστολής ήταν η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ε.Α.ΟΜ.- Α.Με.Α. Ελευθερία Νταουντάκη.

Τα διπλά άρχισαν την 5η μέρα των αγώνων και πρώτα αγωνίστηκε το δίδυμο των Μουχθή/Χατζηκυριάκου στην κατηγορία MD14. Στο ταμπλό των “16” τα δύο παιδιά της κλάσης 6 των ορθίων αποκλείστηκαν από τους Ισπανούς Αλμπέρτο Αλκαράθ Σεοάνε/Αλεχάντρο Ντίαθ με 3-0 σετ (2-11, 7-11, 4-11).

Στα μικτά ζευγάρια και την κλάση ΧD4, που είχε ταμπλό των “8”, η Μπουρνιά και ο Χρυσικός ηττήθηκαν από το ιταλικό δίδυμο των Καρλότα Ραγκατσίνι/Φεντερίκο Φάλκο με το ίδιο σκορ.

Έχασαν με διαφορά τα δύο πρώτα σετ, αλλά στο 3ο έφθασαν να προηγηθούν με 9-7. Δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν όμως, έχασαν το σετ στην παράταση και έμειναν εκτός ημιτελικών (5-11, 4-11, 10-12). Η αποστολή επιστρέφει την Κυριακή (10/09) με το χάλκινο μετάλλιο της Μπουρνιά στις αποσκευές της.//Γ.



Source link