Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μεσανατολικό: Στην Κύπρο εγκαθίστανται επιτελείς του ΝΑΤΟ – Οργανώνονται σχέδια για εκκενώσεις πολιτών από το Ισραήλ

Καθοριστικό ρόλο αναμένεται να έχει η Κύπρος όσον αφορά τις επιχειρήσεις εκκένωσης πολιτών που προέρχονται από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης και βρίσκονται στην παρούσα φάση εγκλωβισμένοι στο Ισραήλ και τον Λίβανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», αυξάνεται η παρουσία επιτελικών στελεχών του ΝΑΤΟ υπό την εθνική ιδιότητά τους, καθώς η Κύπρος δεν είναι κράτος-μέλος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, οι επιτελείς έχουν εγκατασταθεί στις δύο κυρίαρχες βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, στο Ακρωτήρι και τη Δεκέλεια, εν ολίγοις σε περιοχή που θεωρείται έδαφος που υπάγεται σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ.

Εκεί, διαμορφώνουν κέντρο επιχειρήσεων για τον σχεδιασμό και τον συντονισμό αποστολών εκκένωσης πολιτών.

Πρόκειται για σύνθετες επιχειρήσεις που δεν μπορεί να γίνουν δίχως σχεδιασμό, ο οποίος περιλαμβάνει συνδυασμό εντατικών αποστολών συγκέντρωσης πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, έργο το οποίο ήδη υλοποιείται από τα διάφορα ιπτάμενα μέσα στην περιοχή (αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη), αλλά και κινήσεις από τις ειδικές δυνάμεις, που ήδη βρίσκονται στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση η ανάδειξη της χρησιμότητας της Κύπρου για την τέλεση επιχειρήσεων προς όφελος του ΝΑΤΟ, ακόμη και μέσω των κυρίαρχων βάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, αποτελεί εξέλιξη η οποία παρατηρείται με ενδιαφέρον και από την Ουάσιγκτον.

Την ίδια στιγμή και ενώ οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας εντείνονται, η Αθήνα λαμβάνει σαφείς αποστάσεις από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Νετανιάχου διαχειρίζεται την κατάσταση. Οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υποδηλώνουν σαφώς ότι η Ελλάδα επιθυμεί να τηρήσει πολύ ευαίσθητες ισορροπίες και ενώ διαφαίνεται ότι η Γάζα απειλείται με ανθρωπιστική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων.



Source link