Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μεξικό: Ενας από τους γιους του διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών Ελ Τσάπο εκδόθηκε στις ΗΠΑ

Ενας από τους γιους του διαβόητου μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, 66 ετών, ο οποίος εκτίνει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε αμερικανική φυλακή υψίστης ασφαλείας, εκδόθηκε στις ΗΠΑ χθες Παρασκευή, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ (στη φωτογραφία από βίντεο της μεξικανικής κυβέρνησης, επάνω, ο γιος του Ελ Τσάπο κατά τη σύλληψή του στην Κουλιακάν, πρωτεύουσα της Σιναλόα).

Χάρη στη «συνεργασία των υπηρεσιών επιβολής του νόμου των ΗΠΑ και του Μεξικού, ο Οβίδιο Γκουσμάν Λόπες, ηγέτης του καρτέλ Σιναλόα, εκδόθηκε στις ΗΠΑ», ανέφερε ο κ. Γκάρλαντ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του. Η Ουάσιγκτον είχε υποβάλει στο Μεξικό αίτημα έκδοσής τον Φεβρουάριο.

Η σύλληψη του γιου στη Σιναλόα πυροδότησε επεισόδια με τουλάχιστον 30 νεκρούς

Ο Ελ Τσάπο, πατέρας του Οβίδιο Γκουσμάν Λόπες, στα χέρια των αμερικανικών αρχών (φωτογραφία αρχείου του AP)

Νωρίτερα, δυο πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στις μεξικανικές αρχές ενήμερες για την υπόθεση ανέφεραν πως ο Οβίδιο Γκουσμάν εκδόθηκε στις ΗΠΑ, όπου καταζητείται για διακίνηση ναρκωτικών.

Η μεξικανική εφημερίδα Milenio, από την πλευρά της, ανέφερε στην ψηφιακή της έκδοση ότι οι αρχές έβγαλαν τον 33χρονο από τη φυλακή για να προχωρήσουν στην έκδοσή του.

Η μεξικανική γενική εισαγγελία περιορίστηκε να αναφέρει πως δεν έχει κανένα σχόλιο.

Επιχείρηση του στρατού

Ο Οβίδιο Γκουσμάν Λόπες συνελήφθη σε επιχείρηση του στρατού και τοπικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου τον Ιανουάριο στη Σιναλόα.

Η σύλληψη πυροδότησε επεισόδια με τουλάχιστον 30 νεκρούς – 19 κακοποιούς, 10 στρατιωτικούς και αστυνομικό –, κατά δημοσιεύματα του Τύπου.

Οι ταραχές επικεντρώθηκαν στην πόλη Κουλιακάν, την πρωτεύουσα της Σιναλόα, όπου εδρεύει το πανίσχυρο καρτέλ επικεφαλής του οποίου ήταν ο «Ελ Τσάπο» μέχρι τη σύλληψή του το 2016 και την απέλασή του στις ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ



Source link