Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μεγάλη νίκη του Aleix Espargaro στον Αγώνα Sprint της Καταλονίας

του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aprilia είχε δείξει δυνατή καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και το επιβεβαίωσε αυτό στον αγώνα Sprint.
Στην εκκίνηση έστριψε πρώτος ο Francesco Bagnaia, αλλά ο Maverick Viñales έκανε μια καλή εκκίνηση και βρέθηκε στη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Jorge Martin και τον Aleix Espargaro. O Espargaro δεν έχασε χρόνο και έκανε την κίνησή του στην τέταρτη στροφή για να ανέβει στις θέσεις του βάθρου.
Μόλις στο 2ο γύρο, ο εκπληκτικός ρυθμός του Aleix φαινόταν και στα φρένα της 1ης στροφής πέρασε εύκολα τον Viñales και βάλθηκε να κυνηγάει τον Bagnaia, ο οποίος είχε αρχίσει να κάνει μια μικρή διαφορά.
Πιο πίσω, ο Martin έκανε λάθος στο φρενάρισμα της 1ης στροφής στον 4ο γύρο, βγήκε εκτός και έχασε θέσεις, ξαναμπαίνοντας στον αγώνα στην 6η θέση. Έναν γύρο αργότερα, ο Pol Espargaro έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, βρέθηκε στην αμμοπαγίδα της 5ης στροφής και έπεσε, τερματίζοντας τον αγώνα του.
Μπροστά, ο αδερφός του, Aleix Espargaro, είχε κλείσει τη διαφορά από τον Pecco Bagnaia και φαινόταν θέμα χρόνου να κάνει την κίνησή του. Η πρώτη προσπάθεια ήρθε στα φρένα της 1ης στροφής στον 6ο γύρο, αλλά ο Bagnaia ήταν πιο δυνατός και κράτησε την 1η θέση. Έναν γύρο αργότερα, ο Aleix έκανε κίνηση στην ίδια στροφή και αυτή τη φορά τα κατάφερε και ξέφυγε μπροστά. Από εκεί και πέρα ο τρομερός ρυθμός του έκανε τη διαφορά, με τον ίδιο να περνάει άνετα τη γραμμή του τερματισμού με σχεδόν 2 δευτερόλεπτα διαφορά από όλους τους υπόλοιπους.
Στα τελευταία στάδια, ο Pecco Bagnaia δέχτηκε την πίεση του Maverick Viñales, με τον Ισπανό να πιέζει πλήρως στον τελευταίο γύρο, αλλά η ικανότητα του Bagnaia στα φρένα δεν άφησε περιθώρια στον αναβάτη της Aprilia, που περιορίστηκε στην 3η θέση.
Ο Brad Binder τερμάτισε σε μια μοναχική 4η θέση, μπροστά από τον Jorge Martin που κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον Μiguel Oliveira. O Johann Zarco πήρε την 7η θέση, ενώ την 9αδα των βαθμολογούμενων θέσεων συμπλήρωσαν οι Marco Bezzecchi και Enea Bastianini.
O Marc Marquez αν και έκανε καλή εκκίνηση και κέρδισε κάποιες θέσεις, τερμάτισε 11ος, ενώ ο Fabio Quartararo δεν κατάφερε να βρει το ρυθμό του σε κανένα στάδιο του αγώνα και τερμάτισε 18ος.



Source link