Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μεγάλες καταστροφές στον δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου

8

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου με τη βροχή να πέφτει και σήμερα μετά από μία μικρή αναύπαλα.

Οι κεντρικοί και οι αγροτικοί δρόμοι είναι διαλυμένοι, επίσης οι καλλιέργειες μήλων, καστάνων και ελιών έχουν υποστεί τεράστια ζημιά. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, Θοδωρής Γεωργαδάκης, ” η εικόνα που επικρατεί στις καλλιέργειες είναι σοκαριστική, δέντρα έχουν παρασυρθεί, τα μήλα έχουν πέσει εξαιτίας του ανέμου και υπάρχει και φθορά λόγω του χαλαζιού που έπεφτε κατά τόπους. Οι καστανιές έχουν και αυτές μεγάλες ζημιές λόγω των έντονων ανέμων. Οι δρόμοι είναι κλειστοί για τα χωράφια αλλά και μέσα στο χωριό επικρατεί παρόμοια εικόνα.  Οι αγρότες την ώρα της καταιγίδας με τις τσάπες πάλευαν να ανοίξουν αυλάκια για να σώσουν τα σπίτια τους γιατί δεν υπάρχει αντιπλημμυρική θωράκιση και τα νερά έτρεχαν ανεξέλεγκτα”.

Ο κ. Γεωργαδάκης επισημαίνει ότι οι ευθύνες της Πολιτείας είναι μεγάλες και ζητά να αποκατασταθούν οι ζημιώς και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ΛΑΣ στη Ζαγοράς κ. Τσαπράζης τονίζει ότι η κατάσταση είναι τραγική και οτι “κινδυνεύουν άνθρωποι στα παράλια ειδικά. “Άνθρωποι, εγκαταστάσεις , υποδομές είναι στο έλεος των καιρικών συνθηκών.
Η αντιπλημμυρική υποδομή είναι ανύπαρκτη. Αυτή τη στιγμή απαιτείται ο μέγιστος συναγερμός από την πολιτεία.
Να επιστρατευτούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και μηχανήματα από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.
Να δημιουργηθεί ενιαίο συντονιστικό κέντρο σε κάθε Δήμο που θα κατευθύνει όλες τις δυνάμεις με προτεραιότητα στην προστασία των ανθρωπίνων ζωών. Ας επιδείξουμε όλοι αλληλεγγύη”.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς κ. Κουτσάφτης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου επισήμανε ότι μέχρι χθες βράδυ είχαν κάνει προσπάθεια και υπήρχει πρόσβαση παντού πλην του Πουρίου.

www.ertnews.gr



Source link