Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μαρόκο: Πανικός και συντρίμμια από ισχυρό σεισμό 7 Ρίχτερ – Φόβοι για θύματα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγο στο νοτιοδυτικό Μαρόκο, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής (ING).

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα, 01:00 ώρα Ελλάδος) και κατά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) είχε μέγεθος 6,9 Ρίχτερ.

Εικόνες με ερείπια ισοπεδωμένων κτιρίων

Το επίκεντρο εντοπίζεται 77 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Μαρακές και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ο σεισμός είχε μέγεθος 6,8 Ρίχτερ, το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 72 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Μαρακές και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 18,5 χιλιόμετρα.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο κατέγραψε και δεύτερη δόνηση, μισή ώρα μετά τον αρχικό σεισμό, 4,9 βαθμών, με επίκεντρο βορειοανατολικά του Ταρουντάντ.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ερείπια ισοπεδωμένων κτιρίων και κατοίκους που βγήκαν έντρομοι στους δρόμους της Καζαμπλάνκα , του Ραμπάτ , του Μαρακές , του Αγκαντίρ … ενώ οι τηλεφωνικές επικοινωνίες διακόπηκαν.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός σε άλλες αφρικανικές χώρες, όπως η Μαυριτανία και η Αλγερία, καθώς και στο νότιο τμήμα της Πορτογαλίας.





Source link