Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μαρτυρία – σοκ στη «Ζούγκλα»: «Καταστραφήκαμε οι αγρότες»

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Γροθιά στο στομάχι είναι τα πλημμυρισμένα χωράφια στη Θεσσαλία και στην ευρύτερη περιοχή.  Το πέρασμα του Daniel μετέτρεψε τα χωράφια σε λίμνες βυθίζοντας περιουσίες ζωής κάτω από τόνους λάσπης και μπαζών.  Επηρεάστηκε μεταξύ άλλων και ο δήμος Δομοκού, εκεί όπου δραστηριοποιείται ο κ. Βάιος Γκανής  αγρότης-οινοποιός που ξεσπά στη «Ζούγκλα». «Είμαστε σε απόγνωση, έχουμε καταστραφεί και κανείς ουσιαστικά δεν έχει ασχοληθεί τι θα γίνει. Εμένα προσωπικά τα 30 στρέμματα με αμπέλια  που έχω έχουν βυθιστεί κάτω από 4 μέτρα φερτών υλικών όπως πέτρες και μπάζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να καθαριστούν αυτά χρειάζονται 68.000€ και δεν θα έχω ωφέλιμο χώμα. Για να γίνει πλήρη αποκατάσταση θα πρέπει να δώσω και αλλά 60.000€ με 70.000€ .  Οπότε η καταστροφή είναι τεράστια. Παράλληλα θα πρέπει να περιμένω πέντε χρόνια για να αποδώσει η γη μου. Και έρχονται και λένε για αποζημιώσεις σε όλους… Θα πρέπει να υπάρχει εξατομίκευση της κάθε ζημιάς, γιατί αλλιώς μιλάμε για μια πρόχειρη λύση που τα τσουβαλιάζει όλα», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει, «Η αγροτική οικονομία για φέτος στην περιοχή έχει καταστραφεί, έχει αφανιστεί κάθε ελπίδα. Πείτε μου πως μπορώ να σώσω 110 χρόνια συνολικής εργασίας δικής μου και του πατέρα μου; Δεν γίνεται η καταστροφή είναι βιβλική.  Αν ακολουθήσουν την ίδια συνταγή με τα μέτρα που είχαν πάρει μετά τον Ιανό, τότε δεν σωζόμαστε αντίθετα βυθιζόμαστε».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα κοράκια παραμονεύουν

Οι χείμαρροι ισοπέδωσαν 4 χωριά με 8.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης, ενώ δυσοίωνο καταγράφεται πλέον το μέλλον για δεκάδες αγροτικές οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή του Δομοκού. Την ίδια ώρα τα funds συνεχίζουν να απαιτούν τις δόσεις των οφειλών. Αυτό υποστηρίζει μιλώντας στο zougla.gr ο κ. Γκανής ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση. 

 



Source link