Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μακρόν: Η Γαλλία θα διαθέσει 150 εκατ. δολάρια στο Διεθνές Ταμείο για την Αγροτική Ανάπτυξη

Η Γαλλία δεσμεύτηκε να ενισχύσει το Διεθνές Ταμείο για την Αγροτική Ανάπτυξη με 150 εκατομμύρια δολάρια, προσφορά μεγαλύτερη από οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Την ανακοίνωση έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος που προβλήθηκε στο φεστιβάλ της Global Citizen, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης με τη συμμετοχή δημοφιλών καλλιτεχνών όπως η Λόριν Χιλ και οι Red Hot Chili Peppers.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω φεστιβάλ, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2012, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αψηφώντας τη βροχή και το κρύο, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Σέντραλ Παρκ το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως «πρέπει να αγωνιστούμε από κοινού» για την εξάλειψη της φτώχειας, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της βιοποικιλότητας. Σε αυτόν τον αγώνα, «θέλουμε κι εμείς να συμβάλουμε από τη μεριά μας», είπε ο Μακρόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Διεθνές Ταμείο για την Αγροτική Ανάπτυξη – με έδρα τη Ρώμη – είναι μια ειδικευμένη οργάνωση του ΟΗΕ, αποστολή της οποίας είναι να καταπολεμήσει την φτώχεια και την πείνα σε αγροτικές περιοχές των αναπτυσσόμενων χωρών.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Global Citizen χαιρέτισε τη δέσμευση της Γαλλίας, υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωσή της πως «πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας ζωτικής σημασίας σε εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές ανά τον κόσμο». Παράλληλα, γνωστοποίησε πως η Νορβηγία δεσμεύτηκε να διαθέσει 90 εκατομμύρια δολάρια στο Διεθνές Ταμείο για την Αγροτική Ανάπτυξη.



Source link