Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μακελειό στη Λούτσα: Τούρκος υπουργός Εσωτερικών – «Πολύ πρόσφατο το περιστατικό, το παρακολουθούμε»

Τον απολογισμό των πρώτων 90 ημερών της θητείας του στο υπουργείο Εσωτερικών, πραγματοποίησε ο Αλί Γερλίκαγια, κάνοντας και την πρώτη επίσημη αναφορά της τουρκικής κυβέρνησης για το μακελειό στη Λούτσα που στοίχησε τη ζωή σε έξι Τούρκους μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν, αλλά και στη σύλληψη ενός ακόμα Τούρκου που πιστεύεται πως έχει σχέση με την υπόθεση.

Σχετικά με το μακελειό στη Λούτσα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως η κυβέρνηση το παρακολουθεί τις εξελίξεις, ωστόσο όπως σημείωσε «το περιστατικό είναι πολύ νέο, δεν έχουμε καμία πληροφορία».

Μιλώντας ο Τούρκος ΥΠΕΣ σε δημοσιογράφους όπως αναφέρει η Hurriyet, έκανε μία σύντομη αναφορά στα επιτεύγματά του στο υπουργείο Εσωτερικών αυτές τις 90 μέρες, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και στο οργανωμένο έγκλημα θα συνεχιστεί αδιάκοπα.

Μάλιστα στη συνέχεια απαρίθμησε αυτά τα επιτεύγματα και με αναρτήσεις του στο Twitter.

«Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τις πόλεις της χώρας μας, τις πιο ασφαλείς σε όλο τον κόσμο και τη χώρα μας μία από τις ασφαλέστερες στον κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα ανεχθούμε οποιεσδήποτε οργανώσεις οργανωμένου εγκλήματος ή δομές τύπου μαφίας. Τις τελευταίες 90 ημέρες τέθηκαν υπό κράτηση 1.767 ύποπτοι σε 92 επιχειρήσεις κατά οργανώσεων οργανωμένου εγκλήματος. Οι 430 από αυτούς συνελήφθησαν και για τους 203 εξ αυτών ελήφθησαν αποφάσεις δικαστικού ελέγχου».

Η Τουρκία θα γίνει δυσπρόσιτη και απαγορευμένη περιοχή για ναρκωτικά

«Εμείς ως υπουργείο Εσωτερικών θα σταματήσουμε την ανάσα όλων εκείνων που ως υπερόπτες διαπράττουν εγκλήματα και όλων εκείνων που θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους και θα τους νικήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών ο Αλί Γερλίκαγια σημείωσε πως ο στόχος του είναι να εξασφαλίσει πως η Τουρκία θα γίνει δυσπρόσιτη και απαγορευμένη περιοχή για ναρκωτικά. «Βλέπουμε τη διακίνηση ναρκωτικών ισοδύναμη με την τρομοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

«Όπως και στο παρελθόν δεν θα ανεχτούμε ναρκωτικά ούτε σήμερα ούτε στο μέλλον. 53.929 επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών σημειώθηκαν τις τελευταίες 90 ημέρες. 66.013 ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση και οι 5.966 εξ αυτών συνελήφθησαν», προσέθεσε.

Αποτράπηκαν 44 τρομοκρατικές ενέργειες

Στη συνέχεια ο Αλί Γερλίκαγια αναφέρθηκε στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία. «Η τρομοκρατία που προέρχεται από το PKK, έχει φτάσει σε ένα τέλος κατά τη διάρκεια της θητείας των κυβερνήσεών μας. Στο μέλλον δεν θα έχουμε ούτε ένα υψίπεδο, ούτε ένα χωριό, ούτε ένα σπίτια εγκαταλειμμένο. Πολεμάμε ασταμάτητα και συνεχώς. Διεξήγαμε 43.490 επιχειρήσεις τις τελευταίες 90 ημέρες. Εξουδετερώθηκαν 258 τρομοκράτες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αποτράπηκαν 44 τρομοκρατικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων 37 βομβιστικές επιθέσεις», είπε ακόμα.





Source link