Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μαθητής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου καθηγήτρια


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023, 13:54

Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου καθηγήτρια

Ένας 16χρονος μαθητής στη Γαλλία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την καθηγήτρια των ισπανικών, σε ένα σχολείο της περιοχής Saint-Jean-de-Luz.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το τηλεοπτικό δίκτυο BFN TV, ο νεαρός έφηβος -16 ετών-, ο οποίος έχει συλληφθεί, σηκώθηκε ξαφνικά κατά τη διάρκεια του μαθήματος, κρατώντας ένα μαχαίρι που είχε τυλιγμένο σε χαρτί. Μπλοκάρισε αμέσως την πόρτα της τάξης και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την καθηγήτρια την οποία μαχαίρωσε στο στήθος.

Οι υπόλοιποι μαθητές σηκώθηκαν, κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και να ξεχυθούν στον διάδρομο. Ο 16χρονος, κρατώντας πάντα το μαχαίρι, του οποίου η λάμα ήταν 10 εκατοστά, κατευθύνθηκε σε γειτονική τάξη. Εκεί, ως φαίνεται, κατάφερε να τον ηρεμήσει, ενδεχομένως και να τον αφοπλίσει ένας καθηγητής, ο οποίος και τον κράτησε μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Ο 16χρονος υποφέρει από ψυχικές διαταραχές και δεν ήταν καταγεγραμμένος για παράνομες πράξεις ή περίεργες συμπεριφορές στα αρχεία της αστυνομίας. Πάντως, από τις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξε με τους αστυνομικούς, στον τόπο του εγκλήματος, δεν υπήρχε κανένας ειρμός σε ό,τι έλεγε.

Το Saint-Jean-de-Luz είναι ένα λιμάνι λίγο πριν τα σύνορα της Γαλλίας με την Ισπανία και ανήκει στην περιοχή των Βάσκων.

Ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας ανακοίνωσε πως αναχώρησε για το Saint-Jean-de-Luz, οπού σπεύδουν ο νομάρχης και η πρύτανης της περιοχής. Την υπόθεση ανέλαβε η εισαγγελία της πόλης Μπαγιόν.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023, 13:54



Source link