Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μαγνησία: Υπερχείλιση χειμάρρων και εγκλωβισμοί πολιτών από την κακοκαιρία (βίντεο)

volos_chimaros

Δοκιμάζεται η Μαγνησία από την κακοκαιρία Daniel. Καλούνται οι κάτοικοι απ’ όλες τις δημοτικές αρχές να παραμείνουν στα σπίτια τους και μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις να γίνονται.
Το νερό περνά τα πεζοδρόμια στην πόλη του Βόλου, οι χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει στο Πήλιο και δη στο Νότιο Πήλιο, τη νύχτα δεν είχε ρεύμα στις Σποράδες και τώρα υπάρχουν συνεχείς διακοπές.

Το μεσημέρι υπερχείλισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνα πάνω από τη γέφυρα της Παρασκευοπούλου. Επίσης υπερχείλισε και ο Άναυρος από τη γέφυρα στην οδό Αναλήψεως και κάτω. Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι αποκλεισμένο στο σπίτι του σε ρέμα στην Πάλτση του δήμου Νοτίου Πηλίου. Επί τόπου Πυροσβεστική Υπηρεσία με διοικητή Ιερεμία προσπαθεί να τους απεγκλωβίσει

Επίσης οι καθηγητές του Μουσικού είναι εγκλωβισμένοι στο σταθμό του ΟΣΕ. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία το γνωρίζει αλλά είναι πολλά τα συμβάντα και προσπαθεί να βάλει σειρά ανάλογα με την επικινδυνότητα.

Επίσης οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους ακόμη και μέσα στο Βόλο, ενώ η Πυροσβεστική παρεμβαίνει σε όλο τον Νομό σε περιπτώσεις εγκλωβισμού ατόμων στα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών.
Στον δήμο Νοτίου Πηλίου έχουν πέσει και κολώνες της ΔΕΗ και δεν έχει ρεύμα η Μηλίνα εδώ και πολλές ώρες, έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά, ενώ το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στη Ζαγορά.

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν όλη την ημέρα. Στο μεταξύ έχει σπάσει ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί προς Αγριά καθώς έσπασε στο ρέμα στην Παιδόπολη.

Τη μάχη με την κακοκαιρία δίνουν πολίτες, εθελοντές, και φυσικά η Περιφέρεια και οι δήμοι με τα μηχανήματα που διαθέτουν αλλά και αυτά των ιδιωτών.

Με ανακοίνωση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλούνται οι Διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί και διοικητικοί της ΔΔΕ Μαγνησίας, να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση προς τις σχολικές τους μονάδες μέχρι την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών για λόγους αποφυγής εξαιρετικά επικίνδυνων γι’ αυτούς καταστάσεων. Οι προγραμματισμένες για σήμερα εξετάσεις να αναβληθούν για τις επόμενες μέρες. Οι προγραμματισμένες εργασίες να υλοποιηθούν με μεθόδους τηλεργασίας ή να αναβληθούν για τις επόμενες μέρες.

Καλούνται οι διευθυντές, με τα ψηφιακά συστήματα που διαθέτουν, να ενημερώσουν τη σχολική κοινότητα του Σχολείου τους (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) για τυχόν αναβολές και κυρίως για την αποφυγή μετακινήσεων λόγω επικινδυνότητας. Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες, για την εξυπηρέτησή τους, να προέρχονται στα Σχολεία μετά την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών.

H Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, απευθύνει σύσταση να μην προσέλθουν, σήμερα Τρίτη, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στα γραφεία, και οι πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Δεν γίνεται η κυκλοφορία στο νότιο κλάδο προς Νότιο Πήλιο, καθώς είναι κλειστός ο δρόμος στο ύψος της Παιδόπολης, από το ρέμα που έχει σπάσει.

Κλειστός ο περιφερειακός, Λαρίσης με Αθηνών, Άγιος Ονούφριος προς Κουκουράβα, η είσοδος από το εθνικό δίκτυο προς Σταγιάτες, αλλά και Χορευτό, Ζαγορά και Μούρεσι προς Χορευτό.

Γίνονται προσπάθειες να καθαριστούν από φερτές ύλες και χώματα, τουλάχιστον το κεντρικό δίκτυο, αλλά πολύ δύσκολο με τη ισχυρή βροχή που συνεχίζεται.

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Βόλου στην οποία αναφέρει: «Είναι απαράδεκτο ενώ μέσω τέτοιας πρωτοφανής κακοκαιρίας που πλήττει τον νομό μας και ενώ εξέδωσε ανακοίνωση απαγόρευση κυκλοφορίας η Ελληνική Αστυνομία, οι εργοδότες να έχουν την απαίτηση οι εργαζόμενοι να πάνε για δουλειά. Για όσους συναδέλφους έχουν εγκλωβιστεί σε χώρους εργασίας και δεν μπορούν να φύγουν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική, την Ελληνική Αστυνομία ή την Πολιτική Προστασία».

www.ertnews.gr



Source link