Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μαγνησία: Αποκλεισμένα χωριά στο Πήλιο – Μάχη με τη λάσπη στον Βόλο

volos-laspi.jpg1_

Αποκλεισμένα παραμένουν χωριά του Πηλίου που βιώνουν τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel.

Ζαγορά, Μακρυχώρι, Πουρί, Χορευτό είναι αποκομμένα καθώς είναι τεράστιες οι ζημιές στο οδικό δίκτυο με την άσφαλτο να έχει υποχωρήσει σε πολλά σημεία.

Στη Μηλίνα, οι κάτοικοι παλεύουν με τη λάσπη που έχει μπει στα σπίτια και στα καταστήματα, ενώ αυτοκίνητα έχουν βρεθεί στη θάλασσα.

Ο στρατός συνδράμει με τις δυνάμεις του για να αποκαταστήσει την επικοινωνία, ανάμεσα στα χωριά του Πηλίου, ενώ στήθηκε πτυσσόμενη γέφυρα στα Καλά Νερά προκειμένου να συνδεθεί το Νότιο Πήλιο με την πόλη του Βόλου.

Ντόμινο τα προβλήματα στην πόλη του Βόλου, ένα μεγάλο μέρος της οποίας παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στον υποσταθμό της ΔΕΗ γίνεται προσπάθεια να αντληθούν τα νερά και να επισκευαστούν οι βλάβες προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση της πόλης. Μάχη για να απομακρυνθεί η λάσπη και τα στάσιμα νερά που απειλούν την δημόσια υγεία δίνουν οι κάτοικοι.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία Daniel επηρέασαν και το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

Σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του χιονοδρομικού Γρηγόρης Ιγγλεσης αναφέρει: “Τα προβλήματα πολλά. Το χειρότερο όμως είναι ότι έχουν βγει στην επιφάνεια όλα τα καλώδια που φέρνουν το ρεύμα στο χιονοδρομικό, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και είναι πολύ επικίνδυνο. Γι’ αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους επισκέπτες που έρχονται αυτήν την εποχή για περπάτημα, να το αποφύγουν, μέχρι να αποκαταστήσουμε τις βλάβες. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος!”

www.ertnews.gr



Source link