Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μήνυμα αισιοδοξίας από τους ξενοδόχους της Μαγνησίας κατά την ετήσια γενική συνέλευση τους

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Valis Hotel στην Αγριά τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Στο τέλος της εκδήλωσης που ακολούθησε της συνέλευσης με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις από τον Προϊστάμενο Ελέγχου, Επιθεωρήσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΠΥΤ Θεσσαλίας) κο. Νικόλαο Σαρούκο, την BUSINESS FUTURE INSTITUTE και την HOTEL PROMOTION GROUP GLOBAL, παραβρέθηκαν εκ μέρους της πολιτικής σκηνής, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κος Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Βουλευτής κος. Χρήστος Μπουκώρος, καθώς και η κα. Τσακνάκη ως εκπρόσωπος της Υφυπουργού κας. Ζέττας Μακρή.

Επίσης, στην εκδήλωση παρέστησαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, κος. Γιάννης Αναστασίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κος. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΞ και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κος. Ηρακλής Τσιτλακίδης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας, κα. Ειρήνη Παπαϊωάννου, οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού και των τριών Δήμων, από τον Δήμο Βόλου η κα. Μελπομένη Λαζάρου, από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου ο κος. Απόστολος Καφετζής και από τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου η κα. Άσπα Τριανταφύλλου, καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων καταλυμάτων κα. Ευαγγελία Διανελλάκη και η γραμματέας του συλλόγου, κα Σοφιάδου. Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας, κα. Άννα –Μαρία Παπαδημητρίου έλειπε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Μια ξεχωριστή στιγμή και ευχάριστη έκπληξη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ήταν εκείνη της απονομής, εκ μέρους της Ένωσης, με τιμητικές πλακέτες στον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κο. Αλέξανδρο Βασιλικό (έλειπε λόγω έκτακτου προβλήματος που τον ανάγκασε να παραμείνει στην Αθήνα) για την πολύτιμη προσφορά του στον τουρισμό της Θεσσαλίας, την οποία παρέλαβε εκ μέρους του ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΞ, κος. Τσιτλακίδης, στον πρόεδρο του Μαγνησίας κο. Αριστοτέλη Μπασδάνη για την πολυετή προσφορά του στον τουρισμό και στον αερολιμενάρχη της Αγχιάλου, κο Κωνσταντίνο Ευσταθίου για την προσφορά του στον τουρισμό.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση από τον Υφυπουργό, κο. Τριαντόπουλο σχετικά με τις αποζημιώσεις και τα έργα στον Νομό Μαγνησίας, χαιρετισμός από τον βουλευτή κο. Μπουκώρο, ο οποίος δήλωσε ότι είναι σταθερά στο πλευρό της Ένωσης για να ακούγεται η φωνή των ξενοδόχων στη Βουλή και από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κο. Αναστασίου, ο οποίος δήλωσε ότι ενημερώνεται ακόμη για όλα τα θέματα  και προσπαθεί να έχει καλή συνεργασία με όλους τους φορείς, προκειμένου ο τουρισμός να προχωρήσει.

Δεσμεύτηκαν όλοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του Μουτζούρη για την επαναλειτουργία του τρένου του Πηλίου και την αποκατάσταση των ζημιών στην Αγριά που και οπτικά είναι απαράδεκτο και πρακτικά επικίνδυνο.

Ο κος. Αναστασίου, αντιλαμβανόμενος τη μεγάλη ανάγκη αξιοποίησης και ανάπτυξης του αεροδρομίου, δήλωσε ότι είναι μια από τις προτεραιότητες και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τέλος, ανέλυσε το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας και δεσμεύτηκε για καλή συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, με όλες τις ενώσεις γενικά αλλά και τους δήμους, προκειμένου να υπάρχει κοινή σύμπλευση και όλοι μαζί να προωθήσουμε σωστά το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και Αντιπρόεδρος του ΙΤΕΠ, Κωνσταντίνος Λεβέντης έκανε παρέμβαση τονίζοντας τη σημασία των ερευνών του ΙΤΕΠ αλλά και προέτρεψε  τους ξενοδόχους σε συμμετοχή τόσο σε αυτές, όσο και στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Επίσης, παρέδωσε στον Υφυπουργό, κο. Τριαντόπουλο, την έρευνα του ΙΤΕΠ, που αποτυπώνει την κατάσταση του Τουρισμού στη Θεσσαλία.

www.ertnews.gr



Source link