Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μέξας: «”Κλειδί” της νίκης επί της ΑΕΚ η αυτοπεποίθηση που κερδίσαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα»


 

Ο προπονητής του Λαυρίου, μίλησε σε εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio για τη σπουδαία επικράτηση της ομάδας του επί της ΑΕΚ στην έδρα της. 

Το Λαύριο κέρδισε με 98-93 εκτός έδρας την ΑΕΚ, στην πρεμιέρα της Basket League. Ο προπονητής των νικητών, Κώστας Μέξας, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio και αναφέρθηκε στον τρόπο που ήρθε το “ροζ φύλλο αγώνα” για την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Μέξας:

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ: «Είχαμε εικόνα από κάποια φιλικά της ΑΕΚ, αλλά τα φιλικά είναι φιλικά. Βλέποντας το στυλ παιχνιδιού που ήθελε ο κόουτς Πλαθά, είχαμε σαν μεγάλο στόχο να μη δώσουμε στην ΑΕΚ πόντους στον αιφνιδιασμό σε εύκολες καταστάσεις, να μη δώσουμε πολλές δεύτερες ευκαιρίες και να είμαστε έτοιμοι ν’ αντιμετωπίσουμε τη συνθήκη των early-post της ΑΕΚ. Η απουσία του Καμπενγκέλε μάς έδωσε ίσως λίγο παραπάνω… αυτοπεποίθηση, γιατί στα φιλικά όταν έμπαινε μες στο παρκέ φαινόταν σαν βελτίωνε την ομάδα. Εμείς θεωρούσαμε ότι ακόμη και με τον Καμπενγκέλε, αν ήμασταν συγκεντρωμένοι στα κομμάτια που είχαμε πει και στην επίθεση λειτουργήσουμε με σωστές επιλογές, θα μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ότι ήμασταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μπροστά ελέγχαμε το ματς, δεν το περιμέναμε».

Για την αντίδραση του Λαυρίου όταν η ΑΕΚ επέστρεψε: «Νομίζω η αντίδρασή μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, στην πίεση της ΑΕΚ ήταν αρκετά καλή. Το είχαμε δουλέψει όλη τη βδομάδα αυτό το κομμάτι και το πώς θέλουμε ν’ αντιδράσουμε και γενικά οι παίκτες έβγαλαν μια σωστή αντίδραση και αντιμετώπιση σ’ αυτό το κομμάτι. Η αυτοπεποίθηση που κερδίσαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, μας βοήθησε να έχουμε καθαρό μυαλό όταν η ΑΕΚ μάς έβαλε δύσκολα και στο ν’ αντιδράσουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το αν είναι «ταυτότητα» της ομάδας του τα τρίποντα: «Γενικά είμαστε μια ομάδα που σουτάρουμε τρίποντα, τα παιδιά έχουν την έφεση να σουτάρουν τρίποντα. Δε θέλουμε να τους το πάρουμε αυτό. Σαν προπονητές στην προπόνηση κοιτάμε τα σουτ αυτά να είναι με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Όπως όλες οι ομάδες του δικού μας επιπέδου, έχουμε ένα γενικό σαν φιλοσοφία στον τρόπο προσέγγισης του μπάσκετ, αλλά το υλικό μάς οδηγεί στο πώς θα παίξει η ομάδα. Έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς κάποιες προσαρμογές. Το σουτ είναι κάτι σημαντικό για ‘μας, αλλά οι επιλογές είναι το σημείο-“κλειδί” στα τρίποντα».

Για τους Τζέρικολ Χέλεμς και Καλίντ Μουρ: «Τα παιδιά αυτά δίνουν μια μεγάλη ισορροπία, κυρίως όταν είναι καλά και στο μυαλό τους είναι μες στο παρκέ, ειδικά του Χέλεμς. Μπορούν στην πορεία και οι δύο να γίνουν πολύ καλοί two-way παίκτες στη θέση τους στην Ευρώπη. Έχουν νοοτροπία προπόνησης, είναι καλοί αμυντικοί αμφότεροι, έχουν στην άμυνα τον προσωπικό εγωισμό, ο Μουρ είναι πολύ καλός και τακτικά. Μπορούν να γίνουν δύο παιδιά που θα ‘χουν μια πολύ καλή πορεία αν μείνει το μυαλό τους στο γήπεδο».

Για το επερχόμενο (16/10) παιχνίδι με τον Κολοσσό: «Καλώς ή κακώς, οι δικές μας ομάδες, ειδικά στο ξεκίνημα της χρονιάς, έχουν παιχνίδια που είναι “must-win”. Τα ματς που είμαστε πιο κοντά στο να κερδίσουμε δεν είναι πάρα πολλά. Με τον Κολοσσό είναι ένα πολύ σημαντικό ματς, εξίσου δύσκολο με την ΑΕΚ και ίσως η πίεση σε εμάς να το κάνει λίγο ακόμα πιο δύσκολο. Ο Κολοσσός είναι σε καλή κατάσταση, μου βγάζει μια καλή εικόνα. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι τη Δευτέρα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, για να αποκτήσει και η νίκη επί της ΑΕΚ μια παραπάνω αξία. Ο σκοπός είναι να μπορέσουν τα παιδιά να διαχειριστούν τη μεγάλη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, γιατί ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα και νομίζω ότι όλες οι ομάδες έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους».//Γ.



Source link