Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λ.Αυγενάκης: Ανάδοχος έως το τέλος του έτους για το έργο των κλειστών δικτύων του ΤΟΕΒ Ταυρωπού

Έως το τέλος του έτους θα υπάρχει προσωρινός ανάδοχος για το έργο των 280 εκατ. ευρώ του φράγματος Ταυρωπού, το οποίο θα αρδεύσει περισσότερα από 115.000 στρέμματα, δίνοντας προοπτική ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα στην περιοχή της Καρδίτσας, όπως δήλωσε ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Οργανισμού, όπου και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ. Θ. Μαρκινό για την εξέλιξη των διαδικασιών για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου.

Ο υπουργός χαρακτήρισε πρότυπο τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού, υπογραμμίζοντας ότι οι καλές πρακτικές του θα αξιοποιηθούν από το Υπ.Α.Α.Τ. στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενός σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας των ΤΟΕΒ όλης της χώρας:

«Η ευαισθησία του Πρωθυπουργού για το περιβάλλον και ιδιαιτέρως για το νερό είναι γνωστή. Η ευαισθησία του για μια περιοχή που ταλαιπωρήθηκε από τον ΙΑΝΟ πριν περίπου 3 χρόνια είναι επίσης γνωστή,  διότι οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν σε κυβερνητικό επίπεδο  έφεραν πολύ γρήγορα την ανακούφιση που ζητούσε η κοινωνία της Καρδίτσας.

Ωστόσο πολύ σημαντικά έργα όπως το ΤΟΕΒ Ταυρωπού εξελίχθηκε με την προσωπική συμβολή του ιδίου του Πρωθυπουργού. Σήμερα είμαστε μαζί με τον Υφυπουργό, Διονύση Σταμενίτη και τους τρεις Γενικούς Γραμματείς, για να συζητήσουμε αφού έχουμε πραγματοποιήσει μια σειρά από επισκέψεις σε πρότυπες αναπτυξιακές μονάδες. Μονάδες οι οποίες ενισχύουν την τοπική αγροτική οικονομία και οι οποίες χωρίς νερό, δεν θα μπορούσαν να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν.

Είμαστε εδώ μαζί με τον Θανάση Μαρκινό, καλό φίλο, και βρισκόμαστε στην καρδιά ενός ΤΟΕΒ πρότυπο. Μια δομή που λειτουργεί νοικοκυρεμένα και οργανωμένα. Ευελπιστούμε πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε ευχάριστες εξελίξεις με τον ανάδοχο και την έναρξη των εργασιών, για το έργο του Ταυρωπού, προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ, που είναι ένα από τα 6 μεγάλα έργα ΣΔΙΤ. 

Δηλώνω δημόσια πως όποια στήριξη χρειαστεί για την εξέλιξη και την επιτάχυνση της υλοποίησης του έργου από πλευράς του ΥΠΑΑΤ θα την έχετε! Κάνουμε καλό στον τόπο, στην οικονομία, στους χιλιάδες παραγωγούς και ειδικά στους νέους που θέλουμε να τους παροτρύνουμε να ασχοληθούν με τη γη.

Θέλουμε να πάρουμε τις καλές πρακτικές που έχετε εφαρμόσει στο ΤΟΕΒ Ταυρωπού, ενόψει της δημιουργίας ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΤΟΕΒ σε όλη τη χώρα. Κάποια λειτουργούν, όπως λειτουργούν, άλλα υπολειτουργούν, άλλα έχουν γονατίσει από χρέη και κακοδιοίκηση και κάποια -ελάχιστα- εξελίσσονται και αναπτύσσονται και είναι απολύτως νοικοκυρεμένα στα οικονομικά τους.

Η ενεργή συμμετοχή σας στην επιτροπή του ΥΠΑΑΤ θεωρείται αυτονόητη. Δουλεύετε σε ένα πλαίσιο του οποίου η αφετηρία καταγράφεται το 1958. Είναι αναγκαίο να εξελιχθεί και η συμμετοχή σας είναι εξαιρετικά χρήσιμη. 

Τα ζητήματα νερού είναι  πρώτη προτεραιότητα για την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και εσείς αποτελείτε πρότυπο για εμάς».

Στα γραφεία του ΤΟΕΒ στην Καρδίτσα τον κ. Αυγενάκη και τον Υφυπουργό, κ Σταμενίτη υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, οι βουλευτές, Γ. Κωτσός, Α. Σκόνδρα και Α. Σπάνιας και ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Μαρκινός. Στη σύσκεψη μετείχαν οι ΓΓ, Γ. Στρατάκος, Κ. Μπαγινέτας και Δ. Παπαγιαννίδης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Α. Λυκουρέντζος και  ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Β. Τσιάκος.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε νωρίτερα τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου νερού THEONI στο Μουζάκι, το οποίο έχει αποσπάσει περί τα 100 βραβεία ποιότητας μέσα σε δέκα χρόνια, καθώς και το Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Πιστοποίησης Βάμβακος στην Καρδίτσα, στο οποίο πιστοποιείται η μοναδική ποιότητα του ελληνικού προϊόντος. Ο κ. Αυγενάκης ξεναγήθηκε από τον προϊστάμενο του Κέντρου, Δρ. Μωχάμετ Νταράουσε.

www.ertnews.gr



Source link