Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

“Λύγισε” στο τέλος ο Άρης


 

Σταμάτησε το νικηφόρο σερί των “κιτρινόμαυρων” καθώς ηττήθηκαν στην “Nick Galis hall” από την Κλουζ με 61-59.

Ματς που ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας του Β’ ομίλου στο Euro cup με το Άρη να μένει στις 2 νίκες.

Με απουσίες παρατάχθηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, κάτι που δεν την απέτρεψε από το να κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση στο παιχνίδι.

Ελέγχοντας τον ρυθμό του ματς έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ. Μάλιστα στα μισά της πρώτης περιόδου «έχτισε» διψήφια διαφορά με το σκορ στο 15-3.

Στο σημείο εκείνο οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν εντυπωσιακά την άμυνά τους και κυρίως την περιφερειακή, καταφέρνοντας να βγάλουν τους «κιτρινόμαυρους» από το ματς και να μειώσουν σε 21-19 στο 10λεπτο.

Το δεύτερο μισό του α’ ημιχρόνου το ματς «κύλησε» στον ίδιο ρυθμό. Ο Άρης είχε δυσκολία στην οργάνωση του παιχνιδιού του με αποτέλεσμα να πάει σε ατομικές ενέργειες.

Η Κλουζ κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ με 29-27, αλλά ο Άρης βελτίωσε την άμυνα, κάτι που του έδωσε το προβάδισμα 33-32, στο τέλος του ημιχρόνου.

Οι Ρουμάνοι μπήκαν καλύτερα στην τρίτη περίοδο και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των γηπεδούχων έκαναν ένα σερί 8-0, παίρνοντας τα ηνία του ματς. Ο Καστρίτης επιστράτευσε άμυνα ζώνης για να σταματήσει τον ρυθμό της Κλουζ, ζώνη λειτούργησε, αλλά όχι και η επίθεση, εκεί όπου μόνος του ο Κατσίβελης ήταν απειλητικός.

Ένα κενό της Κλουζ έδωσε στον Άρη την δυνατότητα να μειώσει και το τρίτο 10λεπτο να ολοκληρωθεί με σκορ 46-49.

Η τελευταία περίοδος εκκίνησε με εμπόδια, καθώς για περίπου 5 λεπτά δεν υπήρχε παιχνίδι λόγω τεχνικών προβλημάτων του φωτεινού πίνακα. Με τρίποντο ο Άρης ισοφάρισε σε 49-49 και το ματς …άρχισε από την αρχή.

Στηριζόμενος στην άμυνα και κάποια σύντομα επιθετικά ξεσπάσματα η ελληνική ομάδα πήρε το προβάδισμα 57-55, περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος.

Με δύο εύστοχες βολές η Κλουζ προηγήθηκε 60-59 25, 5 δεύτερα πριν την συμπλήρωση του 40λεπτου. Στην επίθεση ο Γκαλινάντ αστόχησε σε καλή επίθεση, έκανε φάουλ και με μία βολή έφτασε η Κλουζ στο τελικό 61- 59 υπέρ της, φτάνοντας στην 4η νίκη της στον όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 12-13,

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Καρ 6, Σανόνγκο 5(1), Κατσίβελης 11, Φίλιος, Μποχωρίδης 4, Περσίδης, Ντε Σόουζα 2, Χάρελ 10(2), Καλόγηρος, Μπάνκστον 6, Γκαλινάτ 15(3).

ΚΛΟΥΖ (Σιλβασάν): Γκούζμαν 6, Μέγερις 12, Λαπουστέ , Ροσνάφσκι, Σέλεϊ 2, Στιπάνοβιτς 13, Σάτε, Ματσιούκα, Έντι 8(2), Τζόουνς 2, Ρίτσαρντ 10(1), Μοκόκα 1.



Source link