Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λευκός Οίκος: Οι ουκρανικές δυνάμεις σημειώνουν πρόοδο στο μέτωπο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «διαπίστωσαν τις τελευταίες 72 ώρες αξιοσημείωτη πρόοδο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» στο νότιο μέτωπο, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη κριτική που άσκησαν, μέσω του αμερικανικού Τύπου, ανώνυμοι αξιωματούχοι για την ουκρανική αντεπίθεση, ο Τζον Κίρμπι είπε στους δημοσιογράφους: «το να επικρίνεις έναν εταίρο, έναν φίλο που προσπαθεί να επιτύχει πρόοδο μέσα σε αιματηρές, τρομερές, βίαιες συνθήκες, πραγματικά δεν είναι χρήσιμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι (οι ουκρανικές δυνάμεις) είναι προετοιμασμένες για να συνεχίσουν αυτήν την πρόοδο, ότι διαθέτουν τα εργαλεία και την τεχνική, ότι έχουν την εκπαίδευση» που χρειάζονται, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Ακόμη και αν δεν λάβουμε υπόψη τις τελευταίες 72 ώρες, κανείς αντικειμενικός παρατηρητής αυτής της αντεπίθεσης δεν θα μπορούσε να πει ότι (οι Ουκρανοί) δεν πέτυχαν πρόοδο», συνέχισε ο Κίρμπι. Η πρόοδος αυτή «ήταν αργή σε ορισμένες ζώνες», παραδέχτηκε, συμπληρώνοντας όμως ότι οι Ουκρανοί «μάχονται γενναία κάθε μέρα». Ο Κίρμπι, που είναι πρώην ναύαρχος, τόνισε ότι ο ίδιος θα απέφευγε να σχολιάσει την ουκρανική στρατηγική «από τον καναπέ του».

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει παραδώσει την περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μέχρι σήμερα. Εδώ και περίπου έναν μήνα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανώνυμους στρατιωτικούς, επικρίνουν την ουκρανική στρατηγική ανακατάληψης των κατεχομένων ζωνών. Κατηγορούν ουσιαστικά το Κίεβο για διασπορά των δυνάμεών του, γεγονός που εμποδίζει τον στρατό να ρίξει αρκετές δυνάμεις σε ένα μέρος για να διασπάσει τις ρωσικές γραμμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link