Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λεκλέρ: «Η πρώτη στροφή κρύβει πάντα κινδύνους στο Όστιν»


 

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari βρίσκεται στην κορυφαία θέση του εναρκτήριου grid για τον αγώνα της Κυριακής, αλλά έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τις ιδιαιτερότητες της πίστας του Τέξας.

Ο Σαρλ Λεκλέρ παραλίγο να χάσει την pole position κατά 0.005′, από τον Μαξ Φερστάπεν, αλλά οι αγωνοδίκες μίλησαν την ύστατη στιγμή και λόγω της παραβίασης των ορίων της πίστας, ο χρόνος του Ολλανδού διαγράφηκε. Ωστόσο, ο 26χρονος οδηγός φαίνεται να έχει παρατηρίσει καλά την πίστα και παρά το γεγονός πως βρίσκεται στην πρώτη θέση, τονίζει την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται η πρώτη στροφή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η πρώτη στροφή κρύβει πάντα κινδύνους σε αυτή την πίστα, όμως είναι σίγουρα καλύτερα να εκκινείς από την πρώτη θέση παρά από πιο πίσω. Είμαι χαρούμενος, μου αρέσει αυτή η πίστα και η ατμόσφαιρα από τον κόσμο και την πόλη. Είναι εξαιρετικό να βρισκόμαστε εδώ.

Ως ομάδα κάναμε εξαιρετική δουλειά. Γνωρίζαμε ότι σε ένα τριήμερο με αγώνα σπριντ θα έπρεπε να έχουμε μία απροβλημάτιστη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Κάτι που καταφέραμε και βάλαμε στέρεες βάσεις για τη συνέχεια, χάρη στη δουλειά των μηχανικών μας. Το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση από την αρχή του τριημέρου. Ένιωθα και εγώ καλά και ήμουν ικανοποιημένος σε όλη τη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών. Στην τελευταία μου προσπάθεια στο Q3 έκανα μικρά λάθη, όμως η κατάσταση ήταν δύσκολη για όλους. Είμαι πραγματικά χαρούμενος για την pole position».//ΓΚ





Source link