Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λίνος Βίγκλας: Στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας μαθαίνουμε και εμείς οι καθηγητές

ΣΧΟΛΕΙΟ-ΔΕΥΤΕΡΗΣ-ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Κοντά τρεις δεκαετίες υπηρετεί στο Δημόσιο Ελληνικό Σχολειό, ενώ 16 χρόνια στηρίζει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου και από το 2014 ως διευθυντής του σχολείου και όπως μας είπε «το σχολείο δεν είναι σχολείο μόνο για τους εκπαιδευόμενους αλλά και για εμάς τους καθηγητές. Με έκανε σίγουρα καλύτερο καθηγητή ίσως και καλύτερο άνθρωπο. Πραγματικά, σε αυτό το σχολείο αντιμετωπίζεις και βιώνεις καταστάσεις που δεν τις συναντάς σε ένα σχολείο τυπικής εκπαίδευσης».

Ο Λίνος Βίγκλας είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επί 29 χρόνια βρίσκεται στις αίθουσες διδασκαλίας. Ο Λίνος Βίγκλας έχει περάσει απ’ όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης διδάσκοντας Αγγλικά: δημοτικό, γυμνάσιο, γενικό λύκειο, επαγγελματικό λύκειο, ΙΕΚ, πανεπιστήμιο και η ΕΡΤ Βόλου και η πρωινή ενημερωτική εκπομπή “Με το βλέμμα στην πόλη” τον προσκάλεσε να μιλήσει για το σχολείο των ευκαιριών, για τις πρωτοβουλίες τους να δημιουργήσουν Κινηματογραφική Λέσχη προβάλλοντας ταινίες μικρού μήκους και ανοίγοντας παράθυρο και στην κοινωνία του Βόλου, προκειμένου να τις παρακολουθήσει και μαζί εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι και θεατές να αλληλεπιδράσουν και να δημιουργήσουν μια συμπερίληψη της κοινωνικής εκπαίδευσης και όχι μόνο..

Λίνος Βίγκλας: «Το μυστικό της επιτυχίας του σχολείου είναι ότι πέρα από το εκπαιδευτικό, παράγεται και κοινωνικό έργο», ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:

Πρώτη προβολή για την Κινηματογραφική λέσχη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

Η Κινηματογραφική Λέσχη έκανε πρεμιέρα την περασμένη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, που λειτουργεί στο ΣΔΕ Βόλου κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, με την σύμπραξη του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ Βελεστίνου και του Ειδικού Σχολείου Αγριάς και συντονίστριες τις Χριστίνα Ρούμπου, Σύμβουλο Ψυχολόγο του ΣΔΕ Βόλου και Βάσω Ζησοπούλου, εκπαιδευτικό του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ Βελεστίνου.

Βασικός στόχος της Κινηματογραφικής Λέσχης είναι η ανάδειξη και η ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του κινηματογράφου. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και των τεχνικών μέσων και η εύκολη -στις περισσότερες περιπτώσεις- πρόσβαση του καθένα σε αυτά, η ευρεία διάδοση και η εύκολη πρόσβαση στις διάφορες πλατφόρμες που προσφέρουν αρίφνητα κινηματογραφικά προϊόντα, αλλά και η πανδημική συνθήκη, έχουν καταστήσει την προβολή, τη θέαση και την πρόσληψη των ταινιών ατομική υπόθεση, μια υπόθεση, μάλλον, μοναχική.

Η κινηματογραφική λέσχη μέσα από την προβολή και την ταυτόχρονη διά ζώσης συλλογική θέαση ταινιών, αλλά και τις διαδικασίες συλλογικής και βιωματικής προσέγγισης και επεξεργασίας των, επιδιώκει να ενισχύσει αυτόν ακριβώς τον κοινωνικό χαρακτήρα του κινηματογράφου. Με ερέθισμα και μέσο ταινίες μικρού μήκους και μέσα από δραστηριότητες που αντλούν από τον χώρο της κινηματογραφικής εκπαίδευσης και της κινηματογραφοθεραπείας οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό και τους άλλους.

Η κινηματογραφική λέσχη θα λειτουργήσει από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάιο.

Ημερομηνίες επόμενων προβολών: 13/3, 3/4, 15/5, 29/5

Ώρα προβολών: 6.30 μ.μ.

Χώρος προβολών: Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, Επτά Πλατανίων 16, Συγκρότημα Μουρτζούκου

www.ertnews.gr



Source link